Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Tyresö Simsällskap

Välkommen!
Välkommen till Tyresö Simsällskap!

Vi grundades 1989 i Tyresö sydost om Stockholm, där vi fortfarande håller till. Vi har verksamhet inom simskola, tekniksimning och tävlingssimning samt motion - vi verkar för alla!

Välkomna!
Utbildad funktionär, anmäl här
Nya viktiga förhållningspunkter till följd av Coronaviruset
2020-04-03 16:56

Hej alla medlemmar!


Medley har nu kommit med nya regler för hallen för att minska smittspridning och därför kommer vi behöva er hjälp med detta från och med nu:

 • När ni kommer till hallen och har gått genom spärrarna ska samtliga gå och tvätta händerna på den stora toaletten direkt till höger när man kommit in genom spärrarna.  

 • Medley har satt ett maxantal som duschar samtidigt till 3 personer. Max 3 personer i bastun gäller också. 

 • Maxantalet i duschen löses genom snabba duschar och kösystem med avstånd på 2 meter.

 • Medley har även låst en del skåp i omklädningsrummen så det inte ska bli för trångt där, så ni inte undrar vad som har hänt när ni kommer in dit och fler skåp än vanligt är låsta.

 • Det är tyvärr inte tillåtet för föräldrar att sitta inne på kanten till Multibassängen då detta överskrider maxantalet som Medley har satt för antal individer som får vistas i det rummet, håll en dialog med tränarna ang. detta om ni har barn som brukar vara i behov av förälder på kanten.

 • Föräldrar till barn som simmar i 25an ber vi som tidigare hålla sig utanför hallen i så stor mån som möjligt.

 • Vi försöker hålla avstånden från varandra på ca 2 meter, vi vet att detta blir svårt under träningarna och därför kommer simträningarna i 25an att hållas från den grunda sidan. 


Viktiga förändringar för att minska smittspridning som ni behöver ha koll på:

 • För att minska trängseln har vi från och med igår, torsdag 2/4, inte att ha några uppvärmningar inomhus. Det betyder att barnen nu ska vara duschade med tvål och vatten innan de kommer in i hallen.

 • Vi har även gjort om i schemat på söndagar och kommer eventuellt att göra det några andra dagar också för att minska antalet individer i bassängen och trycket på duscharna, information om eventuella ändrade tider kommer ut till berörda grupper. Kommer inget mail om ändrad träningstid är det ordinarie vattentid som gäller (minus de första 10 minuterna som annars går till uppvärmning och dusch).

 • För våra tävlingsgrupper som har längre landträning har vi flyttat ut landträningen utomhus.Precis som tidigare följer vi givetvis också riktlinjer från myndigheter och förbund. Efter dem är det följande som gäller (samma som tidigare):

 • Ingen kommer till simhallen om de är sjuka, även minsta symtom är skäl att stanna hemma. När symtomen är borta stannar man även hemma 2  dygn för att säkerställa friskhet. (enl. Folkhälsomyndigheten)

 • Duscha och tvåla in dig ordentligt innan du kommer in i bassängområdet 

 • Kom tidigast till bassängen 5 min innan träningen startar.

 • Dela inte utrustning eller vattenflaskor med andra i gruppen under träningen

 • Lämna badet så snart din simträning är avslutad

 • Vi önskar att föräldrar i största möjliga mån stannar utanför hallen. Vi förstår att detta kan vara svårt att genomföra med de yngre barnen men vi ser gärna att särskilt ni föräldrar till  barn i tävlingsgrupperna avstår från att vistas i hallen. För övriga grupper får ni göra en bedömning (kanske känner barnen att det räcker att ni är med dem i omklädningsrummet (om de är tillräckligt stora att själva gå ut till där gruppen brukar samlas), kanske kan ni gå ihop ett par eller tre familjer etc.) Det är inget krav men vi ber er se över möjligheterna för detta, det skulle hjälpa enormt!


Dessa regler grundas som sagt i myndigheters och förbunds rekommendationer från följande källor:

Folkhälsonyndigheten: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/

Polisen: https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2020/mars/ytterligare-begransade-mojligheter-till-allmanna-sammankomster-och-tillstallningar/

Krisinformation: https://www.krisinformation.se/nyheter/2020/april/folkhalsomyndighetenrad-for-att-minska-smittspridningen

Riksidrottsförbundet: https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/nyttforbudingasammankomstermedfleran50deltagare

Svenska simförbundet:

https://www.svensksimidrott.se/Nyheter/simforbundet/nyheterfranssf/gallandeforeningarstraningsverksamhet

https://www.svensksimidrott.se/Nyheter/hallkollpa/folkhalsomyndighetensrekommendationerforevenemangmedfarrean500personer/rekommendationerangaendeidrottochtraningsanlaggningarmedanledningavcovid-192/

Stockholms simförbund: http://www.stockholmsim.se/start/?ID=91245


Hoppas ni alla får en fin fredagseftermiddag och kväll!


Allt gott och ta hand om er!

/Sara


Uppdatering Coronaviruset
2020-03-28 18:34
Godkväll!

Här kommer utlovad uppdatering.

Efter gårdagens och dagens arbete har vi beslutat att vi fortsatt håller igång verksamheten som vanligt. 
De förbud om sammankomster med fler än 50 personer gäller ej träningsverksamhet för medlemmar.
Krisinformation: https://www.krisinformation.se/nyheter/2020/mars/ytterligare-begransning-sammankomster
RF: https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/nyttforbudingasammankomstermedfleran50deltagare/
Och inte heller simhallar.
Polisen: https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2020/mars/ytterligare-begransade-mojligheter-till-allmanna-sammankomster-och-tillstallningar/

Dock jobbar vi vidare på en riskbedömning och ser över möjligheten att ev. ändra lite i träningstider för vissa grupper. Vi kommer att diskutera detta på vårt styrelsemöte på tisdag 31/3 och uppdatera er om något ändras.

Precis som tidigare följer vi alltså riktlinjer från myndigheter och förbund. Det ni medlemmar behöver ha koll på  är fortfarande följande:
- Ingen kommer till simhallen om de är sjuka, även minsta symtom är skäl att stanna hemma. När symtomen är borta stannar man även hemma 2  dygn för att säkerställa friskhet. (enl. Folkhälsomyndigheten)
- Duscha och tvåla in dig ordentligt innan du kommer in i bassängområdet 
- Kom tidigast till bassängen 5 min innan träningen startar.
- Dela inte utrustning eller vattenflaskor med andra i gruppen under träningen
- Lämna badet så snart din simträning är avslutad
Källa på sista fyra: https://www.svensksimidrott.se/Nyheter/simforbundet/nyheterfranssf/gallandeforeningarstraningsverksamhet
Ny önskan från oss:
- Vi önskar att föräldrar i största möjliga mån stannar utanför hallen. Vi förstår att detta kan vara svårt att genomföra med de yngre barnen men vi ser gärna att särskilt ni föräldrar till  barn i tävlingsgrupperna avstår från att vistas i hallen. För övriga grupper får ni göra en bedömning (kanske känner barnen att det räcker att ni är med dem i omklädningsrummet (om de är tillräckligt stora att gå ut till samlingsplatser för uppvärmning själva), kanske kan ni gå ihop ett par eller tre familjer etc.) Det är inget krav men vi ber er se över möjligheterna för detta, det skulle hjälpa enormt!

Önskar ni läsa mer om vilka riktlinjer vi följer och arbetar med läs:
Simförbundet: http://www.stockholmsim.se/start/?ID=91245
Fokshälsomyndigheten: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/

Det var allt för nu, vi jobbar vidare med riskbedömning och ser över våra alternativ!

Ha en fin kväll och Earth hour!

Allt gott,

Tyresö Simsällskaps verksamhetschef och styrelse

Första info ang. nya riktlinjer gällande Corona
2020-03-28 07:51
Godmorgon alla aktiva i TSS!

Som många av er säkert har sett och hört kom myndigheterna igår fredag (27/3) ut med nytt förbud gällande allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. 
Vi har påbörjat arbetet med att se vad detta exakt innebär för oss och vår verksamhet, samt se på en plan över hur vi kan minska antalet individer som vistas på samma plats, om det skulle behövas.
Vi har inte heller fått några direktiv från kommunen eller simförbundet, men förhoppningsvis får vi det under dagen idag lördag 28/3. Så länge jobbar vi vidare på egen kammare och ser vad vi kan göra!

Vi uppdaterar er genom att publicera ny info här så fort vi har något fast för er aktiva att gå på!

Bästa hälsningar,
Tyresö Simsällskaps verksamhetschef och styrelse
Vad gäller för TSS när Medley ändrar sina öppettider? - 19/3 2020
2020-03-19 14:03

Hej allihopa!


En uppdatering kommer här med nödvändig info, denna gång på grund av att Medley har valt att korta ner sina öppettider.


Medleys nya öppettider är:

Mån-tors 6.15-20

Fre 6.15-19

Lör-sön 8-15


Detta innebär dock inga förändringar för vår verksamhet då vi får vara i anläggningen även efter de har stängt. Men det är en del info ni behöver ha ändå! Vilket följer:


De dagar som påverkar oss är torsdagar och söndagar. Där den senare är den som är mest omfattande.

OBS! Anläggningen är endast öppen för TSS verksamhet, detta betyder att ni föräldrar/syskon/simmare som har egna träningskort hos Medley för simning eller gym inte får nyttja dessa utanför Medleys öppettider.


Torsdagar:

Den enda gruppen som ej har börjat kl. 20 på torsdagar är Masters, men Medleys personal är kvar i anläggningen för städning efter stängning så Masters kommer att bli insläppta av dem.


Söndagar:

Eftersom anläggningen har varit stängd i 50 minuter när vi börjar våra första uppvärmningar vid 15.50 kommer vi att ha en person i entrén som släpper in och ut våra medlemmar. Då det är många aktiva igång på söndagar kommer vi av säkerhetsskäl att vilja checka av alla som kommer in, så var beredda med ert simmande barns namn och grupp när ni kommer på söndagarna! Även äldre simmare ska vara beredda att tala om vilken grupp de går i och pricka av sig.Det har inte kommit in några frågor efter förra veckans utskick gällande rutiner. Dessa gäller fortfarande och dem ser ut att efterföljas. Är ni osäkra på riktlinjerna vi följer, se dessa sidor:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/ (uppd. 17/3 2020)

https://www.krisinformation.se/detta-kan-handa/handelser-och-storningar/20192/myndigheterna-om-det-nya-coronaviruset (uppd. 19/3 2020)


Frågor och svar ang. COVID-19:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/fragor-och-svar/En källa som tillkommit är dock Svenska Badbranschens info och rekommendationer som ni kan läsa om här: Info Coronaviruset Svenska Badbranschen


Ytterligare tillägg Svenska simförbundets riktlinjer (17/3 2020:

https://www.svensksimidrott.se/Nyheter/simforbundet/nyheterfranssf/gallandeforeningarstraningsverksamhetSlutligen,

Ta hand om er!


Allt gott,

Tyresö Simsällskaps verksamhetschef med styrelse


Nya riktlinjer med tanke på Coronaviruset
2020-03-13 11:03

Hej alla medlemmar i TSS!

 

Med tanke på de senaste dagarnas utveckling av Coronaviruset i Stockholm känner vi att det är hög tid att gå ut med ny information till er. Det som gick ut per mail 29/2 gäller inte längre. 

 

Sara och representant från styrelsen har under morgonen suttit ner med Medley och hört vad de har att säga. De fortsätter att följa riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten samt har satt in utökade och striktare städningsrutiner av anläggningens lokaler. 

 

Vi i föreningen kommer även vi att fortsatt följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer, främst för skolor och förskolor och även följa utvecklingen och korrigera därefter, vilket betyder att vi tills vidare fortsätter vår verksamhet som vanligt. Vi kommer givetvis att uppdatera er så fort som möjligt vid förändringar.

 

Folkhälsomyndighetens riktlinjer för skydd av sig själv och andra (samt video för hur en tvättar händerna bäst): https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/ (uppd. 12/3 2020)

Folkhälsomyndighetens riktlinjer för skolor och förskolor finner ni här:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-skola-och-forskola-om-den-nya-sjukdomen-covid-19/ (uppd. 12/3 2020)

Frågor och svar ang. COVID-19 finner ni här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/fragor-och-svar/ (uppd. 12/3 2020)

 

Krisinformations uppdaterade sida gällande Corona:

https://www.krisinformation.se/detta-kan-handa/handelser-och-storningar/20192/myndigheterna-om-det-nya-coronaviruset 

 

Det som gäller från och med idag, fredag 13/3 är alltså följande:

- Ingen kommer till simhallen om de visar symptom, samt inom 2 dygn efter att symptom är borta (inklusive lätta förkylningssymptom och dylikt).

- Tvätta händerna noggrant med tvål och vatten, och använd handsprit (tvättguide finns via länken ovan som går till Folkhälsomyndighetens riktlinjer för hur en skyddar sig själv och andra)

- Vi tycker om att vi är en familjär förening men för att minska smittspridning så införs förbud mot handskakningar, kramar och annan nära kontakt, samt något som vi bevittnat att våra tävlingssimare gärna gör - låna varandras vattenflaskor (detta är dock något vi även i andra tider avråder från). Dessa och liknande aktiviteter som innebär närkontakt är saker vi avstår från nu framöver tills det här har lagt sig (inte låna vattenflaskor kvarstår dock). 

 

 

För våra tävlande simmare i teknikgrupperna och tävlingsgrupperna är vi ledsna att meddela att följande evenemang inte kommer att äga rum eller som vi som förening väljer att avstå från:

- Masters SM (nedstängt av förbundet)

- Seriesim 28/3 (nedstängt)

- Vilunda knatte 28-29/3 (framflyttad av Väsby, vet ej vilket datum än men vi tar ett beslut gällande deltagande eller ej när det kommer)

- Swim Open 3-6/4 (nedstängd av förbundet)

- Minimax 4/4 (vi avstår från att arrangera denna tävling)

- Ullbergstrofén 1-3/5 (vi väljer att avstå från denna)

 

 

Tävlingar och arrangemang som vi avvaktar att fatta beslut om, och alltså idag fortfarande hoppas kunna vara med på, men som vi kommer att uppdatera er om är alla tävlingar och arrangemang som kommer under resterande del av vårterminen, vilka är:

- Tureberg Knatte Cup (18/4)

- Simiadenlägret (24-26/4)

- Neptuniaden (2-3/5)

- Vårsimiaden (9-10/5)

- Kort KM / Minimax (23/5)

- JDM/DM (30-31/5)

- Tyr Invite (5-7/6)

- Neppan Knatte (14/6)

 

Avslutningsvis - ta hand om er och var försiktiga, vi uppdaterar er så fort som möjligt om/när läget förändras (både för det bättre eller sämre)

 

Allt gott,

Tyresö Simsällskaps verksamhetschef och styrelse


Nyheter från våra grupper
MiniMAX och KM, 24/05 17:13 
A-gruppen, 09/03 20:24 
C-gruppen, 09/03 17:22 
B-gruppen, 09/03 11:33 
C-gruppen, 27/01 16:12 
 
Sponsorer