Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Tyresö Simsällskap

Välkommen!
Välkommen till Tyresö Simsällskap!

Vi grundades 1989 i Tyresö sydost om Stockholm, där vi fortfarande håller till. Vi har verksamhet inom simskola, tekniksimning och tävlingssimning samt motion - vi verkar för alla!

Välkomna!
UGP 1 i Falun C, B och A grupperna
2018-10-12 17:08
19 taggade simmare och 3 ledare är på plats
Nu sitter våra C, B och A grupp på tåget på väg upp till Falun för att tävla UGP 1.

Följ tävlingen via livetiming för startlista och resultat här

Tävlingsdag 1.
Första tävlingsdagen har varit en jätte bra dag för Tyresö ss där vi hade hela 55 starter på första 2 passen. Personliga rekord har det slagits massvis av och några simmare har även fått bestiga prispallen som ni kan se under.
Guld: Simon 
Silver: Alicia, Albin, Albin, Simon,  Filippa, 
Brons: Lowe, Filippa, 

Ett riktigt glatt gäng efter första tävlings dagen är just nu på väg för kvällsaktiviteten med Jacob emot ICA för att handla lite förnödenheter inför morgondagens tävlingar.

Tävlingsdag 2.
Trötta men glada simmare fick på Söndagen vakna upp 1 timme tidigare eftersom tävlingen började tidigare så att alla föreningar skulle hinna till sina tåg hem senare på kvällen. Frukost innan tuppen 06.45 stod på schemat. Efter frukosten så gick dom som inte tävlade på pass 3 för att städa stugorna och dom som skulle tävla gick för att simma in. Även fast det var en tidigare morgon så visade TSS simmarna att dom var på hugget och även denna dag så fick vi se massvis med personliga rekord slås och medaljer till under.
Silver: Simon, Alicia, Filippa, Maximus
Brons: Albin, Emilia

Ett tack till simmarna som följde med och gjorde den här helgen till en jätte rolig helg! I bagaget hem så tar simmarna med sig 86 nyslagna rekord hem.

Ååå Tyresö!!
DM - Fina prestationer, personliga rekord, distriktsmästare mm
2018-10-07 21:35
Då var 2018 års distriktsmästerskap över. Efter en hel del sjukdomar i inledningen av säsongen och mitt inne i en tuff träningsperiod var det alltså dags att simma DM. Kortfattat kan vi säga att det handlade om att knyta näven och "tugga taggtråd". 

Dag 1:
 
Stämmningen i truppen var hög från början och ävenom det under första tävlingspasset bjöds på blandade resultat var stämningen fortsatt god rakt igenom. Under det andra tävlingspasset lyfte det sedan rejält och vi hade en hel del fina resultat med hem. Bl.a annat blev Olle Sköld distriksmästare på sträckan 200 ryggsim men lördagens bästa insats stod ändå tjejerna på bilden för i sin klagkapp över 4*100 medley där alla fyra simmade riktigt bra.och den som kanske stod ut allra mest var Emma Parsons som gjorde 1.16 på sin bröstsimssträcka vilket var ca 4,5 sekunder under hennes pers. Grymt jobbat!

Dag 2:
Även idag var stämningen bra från start och den goda trenden från lördagens eftermiddag höll i sig. Dvs det lyfte ytterligare ett snäpp och vårt första personliga rekord för tävlingen kom genom Sara Olsson som sänkte sitt personliga rekord på sträckan 400 frisim med ca 2 sekunder. 2 medaljer från passet fick vi även med oss. Åtrerigen genom Olle som plockade hem två silver. Ett på 100 ryggsim och ett på 100 frisim och det efter en riktigt start hemgång. Under det fjärde fortsatte det med idel bra simningar. Bra bröstsimslopp av Sofia B och Algot. Riktigt vassa 100ingar frisim av Ella, Sara och Jossan där den sistnämnda Jossan slog till med en rejäl sänkning av det personliga rekordet, 8/10 av en sekund. Snyggt Jossan och alla andra. 

Resultat DM

En grym helg med mkt mjölksyra, glada miner och fina prestationer. Tack alla simmare för det. Stort tack även till er föräldrar som bistår med skönt stöd och engagemang från läktarplats. Ni är grymma även ni. 

Nu blickar vi närmast fram emot nästa helg då vi har ett 30 tal ungdomar på plats i Falun för att tävla UGP.

ÅHH TYRESÖ!
6-7 oktober. Startklara för höstens distriktsmästerskap i kort bassäng.
2018-10-05 11:24
Nu till helgen är det alltså dags att kora 2018 års distriksmästare i 25:metersbassäng. VI är på plats med en något yngre trupp än 2017 då vi under sommaren haft lite av ett genrationsskifte i föreningen. Som vanligt är tävlingen en viktig del i uppladdningen mot SM osm i år går på Eriksdalsbadet i mitten av november,  
Vårt PM med vilka som simmar och vad har ni här 
Septembersim 2018 - En bra dag i Tyresö Simhall
2018-09-29 21:00
Nu är Septembersim över för i år. I en väldigt varm simhall och efter gnissel i maskineriet inledningsvis ryckte vi upp oss ordentligt och arrangemanget flöt på riktigt bra fram till lunch. Andra passet gick sedan som på räls. I bassängen simmades det på bra både av våra simmare men också från gästande klubbar som var här. Stort stort tack för en fartfylld och härlig dag!

Resultat

Tack till er företag som ställt upp som grensponsorer under årets tävling:
HEAD, Sportextreme, Betege, NP Måleri, Stureplans Resor, Trollbäckens Bilvård, Mikab VVS konsult AB

Heat -/lotteripriser har bland annat kommit från:
Tyresö Aquarena, TA TAG massage och simkurser, Tyresö Lanthandel, HEAD, Sportextreme mfl.Seriesim 9 September
2018-09-06 15:39
I helgen så är det dags för uttagna simmare ifrån våra tävlingsgrupper A,B, och C för höstens första seriesim. 


Åååhhh Tyresö!
Nyheter från våra grupper
C-gruppen, 10/10 14:41 
B-gruppen, 10/10 14:39 
Elitgruppen, 04/10 12:52 
C-gruppen, 03/10 20:42 
MiniMAX och KM, 03/10 19:00 
 
Sponsorer