Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Tyresö Simsällskap

DM i Torvalla, en lyckad helg med fina simningar, snabba laginsatser och många skratt
2019-10-10 16:35

I helgen så gick Distriktsmästerskapen i simning av stapeln där vår Elitgrupp deltog i ett flertal individuella grenar och några lagkapper. Fokus på tävlingen var att få öva på nya tekniska moment som simmarna under hösten har fått och detta gjorde alla simmarna på ett mycket bra sätt, vilket var mycket kul att se! Utöver det och trots att elitgruppen ligger i en tung träningsperiod så var det fler av simmarna som simmade mycket snabbt och på vissa håll så fick vi till och med se några personliga rekord.


Om vi ska lyfta fram något som var extra kul så var det sammanhållningen på kanten och att det blev många skratt under helgen. Denna sammanhållning speglades också i lagkapperna som utfördes på ett mycket bra sätt där vi i 3 av 4 lagkapper slog vår anmälningstid, Kul!


Bilder ifrån helgen finns på Tss instagram.


Tack till alla föräldrar för fin support under helgen och givetvis stort tack till alla simmare som genomförde helgen på ett riktigt bra sätt från första lopp till det sista . Ett riktigt härligt lagarbete!


Nästa tävling är UGP som går av stapeln nu i helgen och där grupperna Elit-C kommer att delta. Vi hoppas självklart på en minst lika rolig helg med många bra simningar. Åhh Tyresö!


Resultatlista 

Swim of Hope - vi simmar till förmån för Barncancerfonden Onsdag 30 Oktober
2019-10-01 13:00

Onsdagen den 30 oktober arrangerar TSS ett sponsorsim i samarbete med Tyresö Aquarena och TA TAG - massage och simkurser där hälften av de insimmade pengarna går oavkortat till Barncancerfonden. I samband med sponsorsimmet anordnar vi även ett lotteri där 50 procent av lotteriförsäljningen går till Barncancerfonden. 

Vill du, ditt företag eller någon du känner vara med och bidra. Eller bara intresserad av hur det går till?


Funktionärsutbildning 21 september
2019-08-15 13:19
21 September så kommer vi att hålla funktionärs utbildning med våra eminente funktionärs mäster Jonas Nilsson.
Vi vill att det skall finnas minst en utbildad funktionär i varje familj i våra tävlingsgrupper(D och uppåt). Det är viktigt att detta finns så att vi kan arrangera tävlingar för våra simmare.


Datum: 21 september
Tid: 12.00 - ca 18.00
Plats:  Kvarnhjulet hus C, Navet (rum)

Anmäl er till mig på michell@tss.nu om ni kan deltaga.
10-14 juli. Ungdoms SM (SumSim) i Norrköping. En riktigt bra tävling och ett grymt teamwork!
2019-07-14 19:00
Efter ett riktigt bra SumSim sitter vi nu trötta, nöjda och mätta i väntan på tåget hem från Norrköping. På plats hade vi tre fokuserade, glada och energirika simmare med oss. Resultatmässigt finns det absolut inget att klaga på och samtliga tre simmare kommer hem med minst 2 nya personliga rekord var, härligt!

Algot Lindwall som haft det ganska tungt i ett drygt år slog äntligen till på sina specialdistanser 100 och 50 bröstsim. Nya personliga rekord på bägge och på 200 gick det inte sämre. Efter en stark öppning blev det något jobbigare sista 50 men i mål på ännu ett snyggt pers. 3 av 3 med andra ord. 
Sofia Björkman gjorde en grymt tuff satsning 100 bröstsim med personligt rekord första 50, tyvärr kom den berömda klubban på slutet och i mål landade hon på en tid strax över pers. På dubbla sträckan höll det däremot. Ett bra upplagt lopp som här räckte till nytt personligt rekord. 
Emma Parsons som med riktigt starka avslutningar sänkte sina personliga rekord både på 100 och 200 bröstsim. På 100 med hela 2 sekunder dessutom!

Summering:
3 simmare på plats. 100% pers i de ordinarie grenarna. 3 extralopp där 2 ledde till personliga rekord och i det tredje var det personligt på öppnings 50:an och nästan nytt pers i mål. Giganstisk stor tumme upp för det.

Utöver att det gått bra under själva loppen har samtliga simmare rakt igenom hela tävlingen skött sina uppvärmningar, insim och återhämtning på ett riktigt bra sätt. De glada tillropen, skratten och hejjandet på varandra har fortlöpt rakt igenom hela tävlingen. Ett riktigt gott teamwork med andra ord! 
Nu äntligen tar vi sommarlov och ser med tillförsikt fram emot den kommande säsongen.

Åhh Tyresö!!

Se kort referat på facebook och framförallt fler bilder på instagram
Septembersim 28/9. Nyttopriser från HEAD/Sportextreme till 1:an, 2:an och 3:an och heatpriser.
2019-07-11 19:07
Som vanligt genomförs Septembersim samma helg och som ett komplement till SKK:s Arne Borg.
Anmälan sker vi tempus och öppnas i mitten av augusti. 
Svenska ungdomsmästerskapen (SumSim) i Norrköping. 10-14 juli.
2019-07-09
Då är vi framme vid säsongens sista tävling nämligen Sum Sum.Tävlingen går onsdag - söndag denna vecka och vi har tre energirika simmare kvalificerade.

Truppen:
Algot Lindwall, 100 och 200 bröstsim
Sofia Björkman, 200 bröstsim
Emma Parssons, 200 bröstsim

Tävlingarna startar på onsdag. För vår del är första start torsdag.

* Länk till information om tävlingarna
* Start/resultatlistor har ni här

Bilder och direktrapportering dyker givietvis upp på facebook och instagram

Åhh TYRESÖ!
 

Nyheter från våra grupper
C-gruppen, 30/09 14:16 
B-gruppen, 30/09 14:15 
A-gruppen, 30/09 14:14 
B-gruppen, 10/09 20:00 
C-gruppen, 10/09 20:00 
A-gruppen, 10/09 19:58 
 
Sponsorer