Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Tyresö Simsällskap

Välkommen!
Välkommen till Tyresö Simsällskap!

Vi grundades 1989 i Tyresö sydost om Stockholm, där vi fortfarande håller till. Vi har verksamhet inom simskola, tekniksimning och tävlingssimning samt motion - vi verkar för alla!

Välkomna!
Utbildad funktionär, anmäl här
Vad gäller i höst? - Utbrottet av Covid-19 och Tyresö SS verksamhet
2020-08-25 13:02

Hej alla medlemmar!


Vi närmar oss en höst med många frågetecken kring framför allt tävlingar och läger eftersom förbud mot arrangemang med mer än 50 personer fortfarande råder. Vi kommer att hålla er uppdaterade kring nyheter och ändringar i direktiv och restriktioner från myndigheter och förbund. Detta är vad Simförbundet har just nu: https://www.svensksimidrott.se/Nyheter/hallkollpa/tavlingsverksamhetunderhosten/


Men allt är inte oklart och vi har lite ändringar från vårens ramar att informera om som kommer att börja gälla från och med v.36, 31/8-6/9, när våra grupper i simskolan, teknikgrupperna och Ungdomsgruppen börjar.


Medley har nämligen återgått till sina ordinarie öppettider samt hävt restriktionerna kring maxantal per bana i bassängen. Så från och med måndag 31/8 kommer vi att återgå till ordinarie schema och det Coronaschema vi följde innan sommaren är inte längre aktuellt. Vi återgår alltså till de tider som står här på resp. verksamhetsdels sida (Simskola, Teknikgrupper, Tävlingsgrupper och Motionsgrupper i toppmenyn) med viss modifikation - se nästa stycke.


För att minska trängseln kommer vi dock fortsatt, tills läget blir ett annat, inte att ha några uppvärmningar inomhus. Detta betyder att samtliga simmare kommer in till simhallen duschade med tvål och vatten tidigast 5 minuter innan vattentiden börjar. Vattentiden börjar för simskola och teknikgrupper 10 minuter in på den på hemsidan utsatta tiden. Ex: Ord träningstid 17.50-18.30 = Vattentid 18.00-18.30.

OBS! De som går i simskola och teknikgrupper kommer vid första tillfället på terminen att ha en fem (5) minuters samling innan vattentiden börjar för att simlärare/tränare och barn ska få hälsa på varandra och på så sätt öka tryggheten hos barnen. Efter första tillfället gäller ovan.

Tävlingsgrupperna fortsätter att ha landträning och uppvärmning utomhus på av tränare utsatta tider och dagar så länge vädret tillåter (Håll utkik efter ev. info från tränare kring detta. Om inget kommer ut är det ord längre fys/uppvärmingstider på 30< min som gäller och dessa hålls alltså utomhus).Grundvillkoren från Myndigheter och förbund som fortfarande gäller:

 • Ingen kommer till simhallen om de är sjuka, även minsta symtom är skäl att stanna hemma. När symtomen är borta stannar man även hemma 2  dygn för att säkerställa friskhet. (enl. Folkhälsomyndigheten).

 • Duscha och tvåla in dig ordentligt innan du kommer in i bassängområdet.

 • Kom tidigast till bassängen 5 min innan träningen startar.

 • Dela inte utrustning eller vattenflaskor med andra i gruppen under träningen.

 • Lämna badet så snart din simträning är avslutad.


Övriga regler (och en vädjan till föräldrar) som fortfarande gäller:

 • När ni kommer till hallen och har gått igenom spärrarna ska samtliga gå och tvätta händerna på den stora toaletten direkt till höger när man kommit in genom spärrarna.  

 • Medley har stängt av varannan dusch i omklädningsrummen och det är en person per dusch som gäller.

 • Max antal personer i bastun är 3 personer.

 • Maxantalet i duschen (och bastun) löses genom snabba duschar och kösystem med avstånd på 2 meter.

 • Vi försöker hålla avstånden från varandra på ca 2 meter, vi vet att detta blir svårt under träningarna men vi får alla hjälpas åt. Vi kommer att ändra rutinerna kring träningarna i 25an något för att minska ansamlingarna som blir på kanten. Ansvariga och tränare kommer att visa er hur rutinerna ser ut på plats. För teknikgrupperna och Hajen Teknik gäller samling bakom den bana man ska ha sin träning på (dessa står utskrivna på hemsidan).

 • Vi önskar att föräldrar i största möjliga mån stannar utanför hallen. Vi förstår att detta kan vara svårt att genomföra med de yngre barnen, men vi ser gärna att särskilt ni föräldrar till  barn i tävlingsgrupperna avstår från att vistas i hallen. För er med barn i grupper i simskolan och teknikgrupperna får ni göra en bedömning - kanske känner barnen att det räcker att ni är med dem i omklädningsrummet om de är tillräckligt stora att själva gå ut till där gruppen brukar samlas, kanske kan ni gå ihop ett par eller tre familjer och “sam-byta om” etc. Det är inget krav men vi ber er se över möjligheterna för detta, det skulle hjälpa enormt! På grund av trängselrisken är det tyvärr inte heller lika lätt för föräldrar till barn med behov av dem på kanten vid simskolan att vara det. Håll i vanlig ordning en dialog med simlärarna ang. detta om ni har barn som brukar ha/har vara i behov av förälder på kanten, så får simlärarna göra en bedömning om det är lämpligt att en förälder följer med och sitter på kanten eller ej. 

Det var allt för nu, vi uppdaterar er kring ev. ändringar och justeringar allt eftersom (när/om) de kommer,

Bästa hälsningar,

Sara Nyström

 

Källor:

Folkhälsomyndigheten: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/verksamheter/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/

Polisen:  https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2020/mars/ytterligare-begransade-mojligheter-till-allmanna-sammankomster-och-tillstallningar/

Krisinformation: https://www.krisinformation.se/detta-kan-handa/handelser-och-storningar/20192/myndigheterna-om-det-nya-coronaviruset/restriktioner-och-forbud

Riksidrottsförbundet: https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/

Svenska simförbundet: https://www.svensksimidrott.se/Nyheter/hallkollpa/SvenskSimidrottsverksamhetunderCorona/


Ny tekningruppsansvarig
2020-06-24 13:15
Till hösten har vi en ny teknikgruppsansvarig!
Det är ett bekant ansikte i form av Josefin Alm som är både simmare och tränare i föreningen sedan tidigare.
Vi tackar Christoffer för många år av fint jobb men med en Elitgrupp att ta hand om kallar nya utmaningar. 
Riktigt kul att ha dig ombord och lycka till Josefin!

För kontakt, maila josefin@tss.nu

Glad sommar! 
Resultat Avslutningstävling för B, A och Elit
2020-06-14 20:44
Här finner ni resultaten från kvällens tävling, tusen tack alla delaktiga, bra jobbat!!

Nya viktiga förhållningspunkter till följd av Coronaviruset
2020-04-03 16:56

Hej alla medlemmar!


Medley har nu kommit med nya regler för hallen för att minska smittspridning och därför kommer vi behöva er hjälp med detta från och med nu:

 • När ni kommer till hallen och har gått genom spärrarna ska samtliga gå och tvätta händerna på den stora toaletten direkt till höger när man kommit in genom spärrarna.  

 • Medley har satt ett maxantal som duschar samtidigt till 3 personer. Max 3 personer i bastun gäller också. 

 • Maxantalet i duschen löses genom snabba duschar och kösystem med avstånd på 2 meter.

 • Medley har även låst en del skåp i omklädningsrummen så det inte ska bli för trångt där, så ni inte undrar vad som har hänt när ni kommer in dit och fler skåp än vanligt är låsta.

 • Det är tyvärr inte tillåtet för föräldrar att sitta inne på kanten till Multibassängen då detta överskrider maxantalet som Medley har satt för antal individer som får vistas i det rummet, håll en dialog med tränarna ang. detta om ni har barn som brukar vara i behov av förälder på kanten.

 • Föräldrar till barn som simmar i 25an ber vi som tidigare hålla sig utanför hallen i så stor mån som möjligt.

 • Vi försöker hålla avstånden från varandra på ca 2 meter, vi vet att detta blir svårt under träningarna och därför kommer simträningarna i 25an att hållas från den grunda sidan. 


Viktiga förändringar för att minska smittspridning som ni behöver ha koll på:

 • För att minska trängseln har vi från och med igår, torsdag 2/4, inte att ha några uppvärmningar inomhus. Det betyder att barnen nu ska vara duschade med tvål och vatten innan de kommer in i hallen.

 • Vi har även gjort om i schemat på söndagar och kommer eventuellt att göra det några andra dagar också för att minska antalet individer i bassängen och trycket på duscharna, information om eventuella ändrade tider kommer ut till berörda grupper. Kommer inget mail om ändrad träningstid är det ordinarie vattentid som gäller (minus de första 10 minuterna som annars går till uppvärmning och dusch).

 • För våra tävlingsgrupper som har längre landträning har vi flyttat ut landträningen utomhus.Precis som tidigare följer vi givetvis också riktlinjer från myndigheter och förbund. Efter dem är det följande som gäller (samma som tidigare):

 • Ingen kommer till simhallen om de är sjuka, även minsta symtom är skäl att stanna hemma. När symtomen är borta stannar man även hemma 2  dygn för att säkerställa friskhet. (enl. Folkhälsomyndigheten)

 • Duscha och tvåla in dig ordentligt innan du kommer in i bassängområdet 

 • Kom tidigast till bassängen 5 min innan träningen startar.

 • Dela inte utrustning eller vattenflaskor med andra i gruppen under träningen

 • Lämna badet så snart din simträning är avslutad

 • Vi önskar att föräldrar i största möjliga mån stannar utanför hallen. Vi förstår att detta kan vara svårt att genomföra med de yngre barnen men vi ser gärna att särskilt ni föräldrar till  barn i tävlingsgrupperna avstår från att vistas i hallen. För övriga grupper får ni göra en bedömning (kanske känner barnen att det räcker att ni är med dem i omklädningsrummet (om de är tillräckligt stora att själva gå ut till där gruppen brukar samlas), kanske kan ni gå ihop ett par eller tre familjer etc.) Det är inget krav men vi ber er se över möjligheterna för detta, det skulle hjälpa enormt!


Dessa regler grundas som sagt i myndigheters och förbunds rekommendationer från följande källor:

Folkhälsonyndigheten: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/

Polisen: https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2020/mars/ytterligare-begransade-mojligheter-till-allmanna-sammankomster-och-tillstallningar/

Krisinformation: https://www.krisinformation.se/nyheter/2020/april/folkhalsomyndighetenrad-for-att-minska-smittspridningen

Riksidrottsförbundet: https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/nyttforbudingasammankomstermedfleran50deltagare

Svenska simförbundet:

https://www.svensksimidrott.se/Nyheter/simforbundet/nyheterfranssf/gallandeforeningarstraningsverksamhet

https://www.svensksimidrott.se/Nyheter/hallkollpa/folkhalsomyndighetensrekommendationerforevenemangmedfarrean500personer/rekommendationerangaendeidrottochtraningsanlaggningarmedanledningavcovid-192/

Stockholms simförbund: http://www.stockholmsim.se/start/?ID=91245


Hoppas ni alla får en fin fredagseftermiddag och kväll!


Allt gott och ta hand om er!

/Sara


Uppdatering Coronaviruset
2020-03-28 18:34
Godkväll!

Här kommer utlovad uppdatering.

Efter gårdagens och dagens arbete har vi beslutat att vi fortsatt håller igång verksamheten som vanligt. 
De förbud om sammankomster med fler än 50 personer gäller ej träningsverksamhet för medlemmar.
Krisinformation: https://www.krisinformation.se/nyheter/2020/mars/ytterligare-begransning-sammankomster
RF: https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/nyttforbudingasammankomstermedfleran50deltagare/
Och inte heller simhallar.
Polisen: https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2020/mars/ytterligare-begransade-mojligheter-till-allmanna-sammankomster-och-tillstallningar/

Dock jobbar vi vidare på en riskbedömning och ser över möjligheten att ev. ändra lite i träningstider för vissa grupper. Vi kommer att diskutera detta på vårt styrelsemöte på tisdag 31/3 och uppdatera er om något ändras.

Precis som tidigare följer vi alltså riktlinjer från myndigheter och förbund. Det ni medlemmar behöver ha koll på  är fortfarande följande:
- Ingen kommer till simhallen om de är sjuka, även minsta symtom är skäl att stanna hemma. När symtomen är borta stannar man även hemma 2  dygn för att säkerställa friskhet. (enl. Folkhälsomyndigheten)
- Duscha och tvåla in dig ordentligt innan du kommer in i bassängområdet 
- Kom tidigast till bassängen 5 min innan träningen startar.
- Dela inte utrustning eller vattenflaskor med andra i gruppen under träningen
- Lämna badet så snart din simträning är avslutad
Källa på sista fyra: https://www.svensksimidrott.se/Nyheter/simforbundet/nyheterfranssf/gallandeforeningarstraningsverksamhet
Ny önskan från oss:
- Vi önskar att föräldrar i största möjliga mån stannar utanför hallen. Vi förstår att detta kan vara svårt att genomföra med de yngre barnen men vi ser gärna att särskilt ni föräldrar till  barn i tävlingsgrupperna avstår från att vistas i hallen. För övriga grupper får ni göra en bedömning (kanske känner barnen att det räcker att ni är med dem i omklädningsrummet (om de är tillräckligt stora att gå ut till samlingsplatser för uppvärmning själva), kanske kan ni gå ihop ett par eller tre familjer etc.) Det är inget krav men vi ber er se över möjligheterna för detta, det skulle hjälpa enormt!

Önskar ni läsa mer om vilka riktlinjer vi följer och arbetar med läs:
Simförbundet: http://www.stockholmsim.se/start/?ID=91245
Fokshälsomyndigheten: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/

Det var allt för nu, vi jobbar vidare med riskbedömning och ser över våra alternativ!

Ha en fin kväll och Earth hour!

Allt gott,

Tyresö Simsällskaps verksamhetschef och styrelse

Nyheter från våra grupper
Septembersim, 17/08 08:36 
B-gruppen, 13/08 13:14 
Elitgruppen, 13/08 11:33 
MiniMAX och KM, 24/05 17:13 
A-gruppen, 09/03 20:24 
 
Sponsorer