Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Tyresö Simsällskap

Välkommen!
Välkommen till Tyresö Simsällskap!

Vi grundades 1989 i Tyresö sydost om Stockholm, där vi fortfarande håller till. Vi har verksamhet inom simskola, tekniksimning och tävlingssimning samt motion - vi verkar för alla!

Välkomna!
Utbildad funktionär, anmäl här
Uppdatering med viktig info om TSS och Covid-19 pandemin
2020-11-24 10:51
Hej alla Tyresösimmare och föräldrar!

Hoppas ni mår bra där ute och att ni tar hand om er,

Här kommer en uppdatering om situationen och läget kring oss som förening i samband med pandemin vi alla lever i just nu.


I förra veckan beslutades det om förlängning av de restriktioner som gör att våra simmare födda 2004 och tidigare inte får träna. Restriktionerna kommer att gälla till och med söndag 13/12, men kan även denna gång komma att förlängas.


Idag tisdag 24/11 träder ett nytt deltagar-tak för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i kraft. Förbudet är tänkt att gälla i 4 veckor (till 22/12) men kan förlängas.
Detta tak på 8 personer gör att det inte är möjligt för oss att arrangera KM lördag 5/12 eller vårt årliga Lucia-firande torsdag 10/12. Jättetråkigt förstås, men jag tror att vi alla ser allvaret i denna situation och jag hoppas att ni ser nödvändigheten i detta.
Vid presskonferensen förra måndagen var det osäkert om hur idrottsrörelsen skulle påverkas ytterligare av detta nyinförda tak. Det diskuterades om ifall även idrottsträningen skulle påverkas men jag har letat och letat de senaste dagarna men inte hittat någonting om att träning inte ska kunna fortgå så i dagsläget kör träningen för födda 2005 och senare på som vanligt.
Utformningen för simskolans och teknikgruppernas avslutningar v. 50 är ännu ej klara. Vi återkommer till berörda ang. detta!
Polisens infosida ang. detta med definition av allmänna sammankomster och offentliga tillställningar 
Länk till info om Riksidrottsförbundets remiss till regeringen ang. detta Uppd. 23/11 2020


En ytterligare sak som händer är att Medley kommer att ändra sina öppettider från och med tisdag 1/12 och kommer att stänga kl. 20.00 på måndagar-torsdagar, kl. 19.00 på fredagar samt kl. 15.00 på lördagar och söndagar. Detta påverkar inte vår verksamhet då vi får vara i hallen även om Medley har stängt, precis som i våras. Dock är det bra för er att vara medvetna om detta.


Slutligen vill jag påminna er alla om de förhållningspunkter som vi tagit upp tidigare (dessa gäller lika mycket nu som förut, om inte mer):
Allmänt:
 • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten
 • Stanna hemma om du eller någon i familjen visar minsta symptom
 • Ta ett test så fort som möjligt, om positivt stannar hela familjen hemma (bortsett från barn som ska till skola och förskola) - se länkar nedan för vad som gäller i alla situationer med risk för att bli/ha blivit smittad
 • Vi håller i så största möjliga mån 2 meters avstånd till varandra
Specifikt för simhallen/i anslutning till simskola och simträning:
 •  Sprita händerna med handspriten som står innanför entrén i simhallen
 • Tvätta även händerna med tvål och vatten på toaletten innanför spärrarna
 • Duscha och tvåla in dig ordentligt innan du kommer in till bassängområdet
 • Dela inte utrustning som t.ex. vattenflaskor med varandra.
 • Var inte i simhallen längre än absolut nödvändigt. Simmare kommer in till bassängområdet som längst 5 minuter innan lektions-/träningsstart, och lämnar simhallen direkt när lektionen eller träningen är slut.
 • Vi ber föräldrar att i största möjliga mån stanna utanför hallen. Detta gäller såklart inte våra små simmare som av säkerhets- eller trygghetsskäl behöver en vuxen med sig.
 • De barn som av säkerhets- eller trygghetsskäl behöver ha en förälder/anhörig på plats har endast en förälder/anhörig på plats. Kan ni gå ihop flera familjer är det toppen!
 • Se över möjligheten att byta om hemma före simningen och duscha hemma efteråt för att minska tiden och trängseln i duschar och omklädningsrum
 • Om ni måste duscha och byta om i hallen - se till att göra detta så tidseffektivt som möjligt. Mysduscha gör vi hemma i dessa tider och konversationer kan utföras per telefon vid ett senare tillfälle.
Hur testtagning går till samt vad man ska göra om en själv, en familjemedlem, någon man träffat eller dylikt har blivit sjuk (både om bekräftat eller misstänkt) finner ni här:
Folkhälsomyndigheten Uppd. 19/11 2020
1177 Uppd. 18/11 2020

Det var allt för nu, vi uppdaterar er här eller per mail om ändringar och uppdateringar när dem kommer,
Önskar er en fin vecka och hoppas att ni håller er friska,
Ta hand om er!

Bästa hälsningar,
Sara Nyström
Ny HEAD-kampanj, leverans innan jul!
2020-11-16 15:34
Hej alla medlemmar!

Nu startar en ny HEAD-kampanj med klubbkläder där ni kan få era barns namn tryckta på produkterna,

Kampanjen är igång till och med söndag 22/11.

Leverans i mitten av december så de kommer att hinna in under granen till den 24e om ni går i tankarna att köpa något som julklapp!

Se separat mail för länk och rabattkod!

Allt gott,
Sara
Corona-uppdatering till följd av nya restriktioner 29/10 2020
2020-10-31 07:10
Tillägg 19/11 2020:
Följande restriktioner är förlängda till och med 13/12 2020.Viktig information till alla Tyresö Simsällskaps medlemmar till följd av Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd

Under torsdagseftermiddagen 29/10 släppte Folkhälsomyndigheten nya allmänna råd till följd av den återigen ökande smittspridningen av Covid-19. I torsdags gav vi er en  heads up om att förändringar eventuellt kommer att behöva göras till följd av detta.

Nu har vi bättre insikt i vad detta betyder för oss som simidrottsverksamhet och det som sker nu är att vi ställer in träningen för alla som är födda 2004 och tidigare från och med 29/10 tom som tidigast 19/11 (Folkhälsomyndigheten varnar för att det (tyvärr) kan förlängas). Samtliga födda 2005 och senare kommer att fortgå sin träning som vanligt. 

Detta betyder att det från 29/10  till och med 19/11 inte är någon verksamhet för följande grupper:
Elitgruppen
Masters
Ungdomsgruppen
Delar av A-gruppen

Berörda kommer under söndagen alt. måndagen att bli kontaktade med mer specifik info,

För samtliga gäller givetvis fortfarande följande:
- Stanna hemma vid minsta symptom.
- Tvätta händerna ofta med tvål och vatten.
- Håll avstånd från andra både inomhus och utomhus.
Dessutom ber vi samtliga som har symptom att testa sig för att säkerställa sjukdom.

Vi ber samtliga att läsa vad Folkhälsomyndigheten säger i deras nya uppdatering då de nya allmänna råden gäller mer än det som påverkar oss i form av ovan förändringar. Låt oss tillsammans sakta in denna snabba utveckling och skydda våra nära och kära!
Länk:

Vi håller er uppdaterade om förändringar i läget!
Med det önskar vi er en fin helg och stay safe, ta hand om er!

Vänliga hälsningar,
Sara Nyström
Heads up för kommande förändringar - Nya restriktioner från FHM till följd av Covid-19
2020-10-29 15:28
Hej alla medlemmar,

Hoppas att höstlovet gör er gott (ni som har det) och att ni som inte har lov mår bra ni med!

Idag kom det ut nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten till följd av den snabbt ökande smittspridningen av Covid-19. Dessa nya restriktioner kommer troligtvis att påverka vår verksamhet men det är i nuläget inte helt klart exakt hur.

Därför har vi beslutat att ställa in all träning idag torsdag 29/10, samt morgonträningen imorgon fredag 30/10 för att "frysa läget" och klargöra vad allt detta innebär för oss, samt hur vi kan och ska förhålla oss till den nya situationen. 

Vi hoppas ha en klarare bild och en plan för att ta oss igenom detta till på söndag 1/11. Vi uppdaterar er så fort vi har en klar plan!

Önskar er en fin helg (lite i förväg),

Ta hand om er!

Vänliga hälsningar,
Sara Nyström


För den som vill läsa på om de nya restriktionerna:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/oktober/beslut-om-skarpta-allmanna-rad-i-stockholms-lan-vastra-gotalands-lan-och-ostergotlands-lan/

Vad gäller i höst? - Utbrottet av Covid-19 och Tyresö SS verksamhet
2020-08-25 13:02

Hej alla medlemmar!


Vi närmar oss en höst med många frågetecken kring framför allt tävlingar och läger eftersom förbud mot arrangemang med mer än 50 personer fortfarande råder. Vi kommer att hålla er uppdaterade kring nyheter och ändringar i direktiv och restriktioner från myndigheter och förbund. Detta är vad Simförbundet har just nu: https://www.svensksimidrott.se/Nyheter/hallkollpa/tavlingsverksamhetunderhosten/


Men allt är inte oklart och vi har lite ändringar från vårens ramar att informera om som kommer att börja gälla från och med v.36, 31/8-6/9, när våra grupper i simskolan, teknikgrupperna och Ungdomsgruppen börjar.


Medley har nämligen återgått till sina ordinarie öppettider samt hävt restriktionerna kring maxantal per bana i bassängen. Så från och med måndag 31/8 kommer vi att återgå till ordinarie schema och det Coronaschema vi följde innan sommaren är inte längre aktuellt. Vi återgår alltså till de tider som står här på resp. verksamhetsdels sida (Simskola, Teknikgrupper, Tävlingsgrupper och Motionsgrupper i toppmenyn) med viss modifikation - se nästa stycke.


För att minska trängseln kommer vi dock fortsatt, tills läget blir ett annat, inte att ha några uppvärmningar inomhus. Detta betyder att samtliga simmare kommer in till simhallen duschade med tvål och vatten tidigast 5 minuter innan vattentiden börjar. Vattentiden börjar för simskola och teknikgrupper 10 minuter in på den på hemsidan utsatta tiden. Ex: Ord träningstid 17.50-18.30 = Vattentid 18.00-18.30.

OBS! De som går i simskola och teknikgrupper kommer vid första tillfället på terminen att ha en fem (5) minuters samling innan vattentiden börjar för att simlärare/tränare och barn ska få hälsa på varandra och på så sätt öka tryggheten hos barnen. Efter första tillfället gäller ovan.

Tävlingsgrupperna fortsätter att ha landträning och uppvärmning utomhus på av tränare utsatta tider och dagar så länge vädret tillåter (Håll utkik efter ev. info från tränare kring detta. Om inget kommer ut är det ord längre fys/uppvärmingstider på 30< min som gäller och dessa hålls alltså utomhus).Grundvillkoren från Myndigheter och förbund som fortfarande gäller:

 • Ingen kommer till simhallen om de är sjuka, även minsta symtom är skäl att stanna hemma. När symtomen är borta stannar man även hemma 2  dygn för att säkerställa friskhet. (enl. Folkhälsomyndigheten).

 • Duscha och tvåla in dig ordentligt innan du kommer in i bassängområdet.

 • Kom tidigast till bassängen 5 min innan träningen startar.

 • Dela inte utrustning eller vattenflaskor med andra i gruppen under träningen.

 • Lämna badet så snart din simträning är avslutad.


Övriga regler (och en vädjan till föräldrar) som fortfarande gäller:

 • När ni kommer till hallen och har gått igenom spärrarna ska samtliga gå och tvätta händerna på den stora toaletten direkt till höger när man kommit in genom spärrarna.  

 • Medley har stängt av varannan dusch i omklädningsrummen och det är en person per dusch som gäller.

 • Max antal personer i bastun är 3 personer.

 • Maxantalet i duschen (och bastun) löses genom snabba duschar och kösystem med avstånd på 2 meter.

 • Vi försöker hålla avstånden från varandra på ca 2 meter, vi vet att detta blir svårt under träningarna men vi får alla hjälpas åt. Vi kommer att ändra rutinerna kring träningarna i 25an något för att minska ansamlingarna som blir på kanten. Ansvariga och tränare kommer att visa er hur rutinerna ser ut på plats. För teknikgrupperna och Hajen Teknik gäller samling bakom den bana man ska ha sin träning på (dessa står utskrivna på hemsidan).

 • Vi önskar att föräldrar i största möjliga mån stannar utanför hallen. Vi förstår att detta kan vara svårt att genomföra med de yngre barnen, men vi ser gärna att särskilt ni föräldrar till  barn i tävlingsgrupperna avstår från att vistas i hallen. För er med barn i grupper i simskolan och teknikgrupperna får ni göra en bedömning - kanske känner barnen att det räcker att ni är med dem i omklädningsrummet om de är tillräckligt stora att själva gå ut till där gruppen brukar samlas, kanske kan ni gå ihop ett par eller tre familjer och “sam-byta om” etc. Det är inget krav men vi ber er se över möjligheterna för detta, det skulle hjälpa enormt! På grund av trängselrisken är det tyvärr inte heller lika lätt för föräldrar till barn med behov av dem på kanten vid simskolan att vara det. Håll i vanlig ordning en dialog med simlärarna ang. detta om ni har barn som brukar ha/har vara i behov av förälder på kanten, så får simlärarna göra en bedömning om det är lämpligt att en förälder följer med och sitter på kanten eller ej. 

Det var allt för nu, vi uppdaterar er kring ev. ändringar och justeringar allt eftersom (när/om) de kommer,

Bästa hälsningar,

Sara Nyström

 

Källor:

Folkhälsomyndigheten: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/verksamheter/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/

Polisen:  https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2020/mars/ytterligare-begransade-mojligheter-till-allmanna-sammankomster-och-tillstallningar/

Krisinformation: https://www.krisinformation.se/detta-kan-handa/handelser-och-storningar/20192/myndigheterna-om-det-nya-coronaviruset/restriktioner-och-forbud

Riksidrottsförbundet: https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/

Svenska simförbundet: https://www.svensksimidrott.se/Nyheter/hallkollpa/SvenskSimidrottsverksamhetunderCorona/


Nyheter från våra grupper
Elitgruppen, 10/11 17:42 
Septembersim, 17/08 08:36 
B-gruppen, 13/08 13:14 
Elitgruppen, 13/08 11:33 
MiniMAX och KM, 24/05 17:13 
 
Sponsorer