SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Simsällskap

Välkommen!
Välkommen till Tyresö Simsällskap!

Vi grundades 1989 i Tyresö sydost om Stockholm, där vi fortfarande håller till. Vi har verksamhet inom simskola, tekniksimning och tävlingssimning samt motion - vi verkar för alla!

Välkomna!
Utbildad funktionär, anmäl här
Ny HEAD-kampanj tom 28/2!
2021-02-17 16:00
Hej alla medlemmar!

Nu startar en ny HEAD-kampanj med klubbkläder där ni kan få era barns namn tryckta på produkterna,

Kampanjen är igång till och med söndag 28/2. Leverans i mitten/slutet av mars,

Se separat mail för länk och rabattkod!
Uppdatering om läget med Covid-19 pandemin - Får vi börja träna?
2021-01-22 19:04

Hej alla medlemmar,


Hoppas att ni har haft en bra jul och start på 2021!


Igår torsdag 21/1 kom regeringen ut med det glädjande beskedet att man öppnar upp för barn- och ungdomsidrott för födda 2005 och senare från och med måndag 25/1. 

*Felaktig information om planerad träning för födda 2004 och äldre har tagits bort*

Korrigering lördag 23/1:

Efter ytterligare information från Tyresö Kommun står det tyvärr klart att födda 2004 och tidigare inte får börja simma igen nästa vecka. Restriktionen står till 7/2 2021, men kan förlängas. Vi kommer under söndagen 24/1 se över en plan för utomhusträning för de berörda.


Uppdatering 8/2 2021:

Från och med tisdag 9/2 får våra simmare födda 02, 03 och 04 träna organiserat inomhus igen. Födda 2001 och tidigare får fortsatt träna organiserat utomhus. Detta enligt nya restriktioner från regeringen och kommunen.


Vi är såklart väldigt glada över detta besked från regeringen och förbunden, men inför VT har vi ytterligare ramar att rätta oss efter. 10/1 trädde den tillfälliga pandemilagen i kraft som sätter ett krav på butiker, gym och köpcentrum att varje individ som rör sig i lokalen ska ha 10 kvadratmeter till sitt förfogande. Detta medför en del problem för vår verksamhet. Vår verksamhet påverkas bland annat av detta i att vi tyvärr inte kommer att kunna starta igång vår Simskola, våra grupper på nivån SK och vår vuxengrupp, Masters äldre. Detta är såklart jättetråkigt tycker vi, då vi sett fram emot att få lära ut simning och dela vår passion för den med alla åldrar lite extra mycket nu efter det långa jul- och nyårsuppehållet. (Länk till beskrivning av pandemilagens krav på butiker, gym och köpcentrum nedan).


I dagsläget vet vi inte när vi kommer att kunna starta igång VT för Simskolan, SK och Masters äldre, men vi hoppas innerligt att restriktionerna och vaccineringarna får effekt och att restriktionerna blir lättare snart så vi kan träffa er alla i hallen igen. Vi kommer precis som innan att hålla er uppdaterade så fort vi får något nytt och har satt oss in i vad det innebär för oss.


Men! Några delar av verksamheten kommer att kunna komma igång i nästa vecka och Samtliga av våra tävlingsgrupper (Elit, A, B, C, D-röd och D-blå), Masters yngre, Ungdomsgruppen och nivåerna TK och T i Teknikgruppsverksamheten kommer att kunna påbörja sin vårtermin nästa vecka (vecka 4). 


Dock kommer denna möjlighet till träning på en rad villkor och en hel del rutiner måste efterföljas. Vi kommer att skicka separata mail till samtliga gruppnivåer som får köra igång nästa vecka om vad som gäller i detalj. Vilka träningstider som gäller, rutiner som måste efterföljas och vad man måste tänka på. Det är av absolut största vikt att samtliga läser dessa mail noggrant och går igenom vad som gäller med sitt simmande barn. En av rutinerna är till exempel att föräldrar inte får komma in i hallen alls, vilket gör att simmarna själva behöver ha koll. Vi i föreningen kommer såklart att göra så mycket vi kan för att hjälpa simmarna att komma in i alla rutiner men det är jätteviktigt att ni gått igenom det hemma också innan. 

Mer info kommer som sagt på mailen, så håll utkik i inkorgen!


Som tidigare gäller självklart följande:

  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten

  • Stanna hemma om du eller någon i familjen visar minsta symptom

  • Ta ett test så fort som möjligt, om positivt stannar hela familjen hemma - se tidigare inlägg för länkar till info om vad som gäller i alla situationer med risk för att bli/ha blivit smittad

  • Vi håller i största möjliga mån 2 meters avstånd till varandra


Det var allt för detta inlägg här på hemsidan. Vi håller er uppdaterade så fort det kommer något nytt,


Önskar er en fin fredagskväll och helg,


Ta hand om er!


Vänliga hälsningar,

Sara Nyström


Länkar:

Regeringen: https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2021/01/barns-fritidsaktiviteter-ska-kunna-halla-oppet/#

RF: https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/traningforbarnochungdomarkanstartaigen

Stockholms Simförbund: http://www.stockholmsim.se/nyheter/?ID=91246&NID=763279

Folkhälsomyndigheten: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/januari/butiker-gym-och-kopcentrum-maste-begransa-antalet-besokare/


Tyresö Knatte 2021 inställt
2020-12-29 13:04
År 2021s upplaga av Tyresö Knatte ställs in på grund av rådande Covid-19 pandemi.

Vi håller fortfarande öppet för att kunna ha enskilda sanktionerade lopp för våra egna simmare under dagen, om läget tillåter.

Uppdatering kommer längre fram.
Uppdaterad info Covid-19 pandemin - Skärpta restriktioner
2020-12-23 18:01
All verksamhet som Tyresö Simsällskap står för är pausad till och med 24/1 2021

Detta på grund av de nya restriktionerna från Regeringen (18/12) och Smittskydd Stockholm (22/12) till följd av det mycket allvarliga läge vårt samhälle just nu befinner sig i. Vi måste alla sluta samman och göra det vi kan för att minska smittspridningen.

Detta är såklart jättetråkigt tycker vi men vi hoppas att alla berörda, precis som vi, ser allvaret i situationen och kan finna meningen med denna tillfälliga paus av verksamheten.

Alla medlemmar som ingick i våra grupper för VT21 till och med idag 23/12 har fått mail med information om hur vi i dagsläget planerar att lägga upp vårterminen. Vi kommer precis som tidigare att uppdatera om generella saker här på hemsidan och skicka mail till berörda grupper vid mer lokala ändringar.

Önskar er alla en fin julafton, ta hand om er!

Vänliga hälsningar,
Tyresö SimsällskapSwim of hope 2020
2020-12-07 11:10
Torsdagen 26 november genomförde vi Swim of hope i något mindre tappning än vanligt, men ändå med riktigt bra och hög energi!

I år hade vi sju sponsrade simmare som tillsammans simmade ihop totalt 22 570 kr - Helt fantastiskt bra jobbat!

Av dessa 22 750 kr går i vanlig ordning 50%, 11 285 kr, oavkortat till Barncancerfonden och resterande 50% går till respektive simmares simmarkonto för finansiering av exempelvis läger.

Extra tack till våra simmare, tränare och sponsorer som gjorde detta möjligt!

Sponsorer 2020:
Anders och Maria Ekenhill
Evy och Glen Rosén
Hultseröds trädgårdar
Johan Söderlind
Karin Hårding
Kurt och Ingegerd Marklund
Kyl & Värmepumpservice Halmstad AB
Lisa Nordkvist
MFT Entreprenad AB
Mikael Rosén
NP Måleri AB
Ordlystnad HB
Per-Erik Stefansson
Peter Frantzell
Pia och Magnus Brunn
Rolf Nordkvist
SW Matt Plattsättning AB
Terese Thagaard
Tomas Lund
Ulla och Jan-Erik Ekenhill
Nyheter från våra grupper
Tyresö Knatte, 29/12 13:02 
Elit/ES, 10/11 17:42 
Septembersim, 17/08 08:36 
B-gruppen, 13/08 13:14 
Elit/ES, 13/08 11:33 
 
Sponsorer