SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Simsällskap

Välkommen!
Välkommen till Tyresö Simsällskap!

Vi grundades 1989 i Tyresö sydost om Stockholm, där vi fortfarande håller till. Vi har verksamhet inom simskola, tekniksimning och tävlingssimning samt motion - vi verkar för alla!

Välkomna!
Utbildad funktionär, anmäl här
Covid-19 pandemin: Vad gäller VT22?
2022-01-21 15:57

Hej alla medlemmar! 

 

I och med en stor ökning av positiva fall av covid-19 i stockholmsregionen under det senaste veckorna så gick folkhälsomyndigheten igår (20/1) ut med nya restriktioner. 

I detta inlägg finner ni samlad info kring vad som gäller vid risk för smitta, kontakt med eller havande av Covid-19.

För ingående info för vad som gäller din/ditt barns del av verksamheten hänvisar vi till de mail som kommer att gå ut till de grupper som börjar sin termin på söndag 23/1, och som redan gått ut till de som redan startat sin termin.

 

Som grund till alla rutiner, regler och ramar är det viktigt att samtliga fortsätter att vara extra uppmärksamma om ni eller ert barn har några symptom. Notera att det presenteras nytillkomna symptom som ni kan hitta via denna länk:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/om-sjukdomen-och-smittspridning/om-viruset-och-sjukdomen/#symtom  

 

Vidare till lite matnyttig info.

 

Vad ska jag göra om jag känner symtom?

 • Stanna hemma vid minsta symtom.
 • Känner du symptom som varar längre än 24 timmar ska du testa dig. Varar symtomen i mindre än 24 timmar kan du komma till simhallen som tidigast ett dygn (24h) efter att symtomen försvunnit. Behöver du hjälp att bedöma dina symtom eller behöver råd så går det alltid att ringa 1177.
 • Alla i grundskole- och gymnasieålder, samt personer som har arbeten de inte kan utföra på distans, ska göra ett PCR-test. Övriga kan just nu göra endast ett snabbtest och om det är positivt räkna det som ett bekräftande prov. Även du som är vaccinerad ska testa dig.
 • Barn under 6 år ska stanna hemma om de får symtom tills barnet varit feberfritt i minst ett dygn OCH är friskt och pigg.
 • Du som haft Covid-19 någon gång de senaste 6 månaderna (bekräftat via PCR-test eller antikroppstest) behöver inte testa dig men ska stanna hemma så länge du är sjuk.
 • Har du/ditt barn varit i simhallen inom de senaste två dygnen innan symtom ska ni kontakta oss så vi kan göra en bedömning av hur stor risk det är att någon annan i gruppen har blivit smittad och informera dem som eventuellt kan ha blivit det.

 

Vad ska jag göra om jag har bekräftad Covid-19?

Vid bekräftad Covid-19 ska du:

 • Stanna hemma i minst 5 dagar, inklusive 48h efter du blivit återställd och feberfri. Detta betyder i praktiken att om du endast är sjuk i tre dagar kan du vara tillbaka i simhallen 6 dagar efter du fick dina första symtom/du tog testet om du är symtomfri. Om du är sjuk i 7 dagar kan du komma tillbaka efter 9 dagar osv.

 

Vad ska jag göra om jag är sjuk men mitt test inte påvisar Covid-19 infektion (negativt provsvar)?

Man ska aldrig träna när man är sjuk. Är du eller ditt barn sjuk kommer du tillbaka till simhallen först när du/barnet varit feberfritt i minst ett dygn och känner dig/sig frisk.

 

Vad ska jag göra om jag bor med någon som har misstänkt/bekräftad Covid-19?

Bor du med någon som testat positivt för Covid-19 gäller lite olika förhållningsregler beroende på om det gäller återgång till arbete eller fritidsaktivitet, med några undantag.

Simhallen är i huvudsak en plats för min fritidsaktivitet:

 • Stanna hemma i 7 dagar räknat från dagen personen insjuknade, eller (vid symtomfri infektion) från den dag personen tog testet.
 • Testa dig endast vid symtom.

Simhallen är min arbetsplats:

 • Stanna hemma 5 dagar räknat från dagen personen insjuknade, eller (vid symtomfri infektion) från den dagen personen tog testet.
 • Testa dig vid symtom.
 • Detta gäller inte för dig som jobbar i simhallen om du är vaccinerad med påfyllnadsdos (dos 3)

Oavsett om du har din fritidsaktivitet eller ditt jobb i simhallen behöver inte stanna hemma om du är symtomfri trots att någon i hushållet har bekräftad Covid-19 om:

 • Du har haft Covid-19 de senaste 3 månaderna.

Dessa förhållningsregler gäller för alla åldrar. Är det fler i familjen som testar positivt efteråt kan tiden i karantän förlängas. I Stockholm är rekommendationen att endast testa sig vid symtom, detta är dock en tillfällig rekommendation från 13/1 2022 (till minst 27/1 2022) till följd av den testbrist som råder i länet.Vad ska jag göra om jag träffat någon med Covid-19?

Har du umgåtts nära med någon (närmre än 2 meter i mer än 15 minuter inom ett dygn) och som inom två dygn efter ni träffats får symtom som sedan visas vara Covid-19 så finns det en risk att du är smittad.

Här gäller också lite olika förhållningsregler beroende på om simhallen är platsen för ditt arbete eller din fritidsaktivitet.

Simhallen är i huvudsak en plats för min fritidsaktivitet:

 • Stanna hemma från simhallen i 7 dagar.
 • Testa dig endast om du får symtom (tillfällig rekommendation 13/1 - minst 27/1).
 • Var extra observant på symtom de närmaste 14 dagarna.
 • Vid risk för smitta i simhallen kommer vi att informera om det är någon i din/ditt barns grupp som börjat få symtom inom två dygn efter de varit i simhallen. Vi kommer att göra en bedömning av hur stor risk det är att någon mer i gruppen har blivit smittad och ge info om ifall man bör stanna hemma från simhallen eller ej.

Simhallen är min arbetsplats:

 • Träffa få och håll avstånd (2 m) även om du känner dig frisk de närmaste 7 dagarna. Detta då man kan vara smittsam även en tid innan man börjar känna symtom.
 • Testa dig endast om du får symtom (tillfällig rekommendation 13/1 - minst 27/1).
 • Var extra observant på symtom de närmaste 14 dagarna.

 

Vi har efter förhållningsreglerna som satts upp för olika verksamheter satt upp mer ingående regler och rutiner för de olika delarna av verksamheten. Vad som gäller för just dig/ditt barns del av verksamheten får ni info om på mailen. Simskolan och Teknikgrupperna kommer att få information idag fredag 21/1. Tävlings- samt träningsgrupperna har fått info tidigare under vecka/förra veckan.

Något som gäller för alla är att simhallen i nuläget inte är en social plats och att vi optimerar och håller vår tid i hallen så kort som möjligt. 

 

Det är av största vikt att alla har läst och förstått, samt följer de regler och rutiner som är uppsatta. Det är en grundläggande förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att hålla igång vår verksamhet för er/era barn. Följs inte de uppsatta reglerna och rutinerna kommer vi således att behöva lägga om/pausa/ta bort delar av verksamheten.

Vi hade ett liknande läge VT21 och det gick jättebra så tillsammans kan vi göra det igen!

 

Hör av er om ni har frågor, funderingar eller info till oss (ex om någon är sjuk).

 

Hälsningar 

 

Tyresö simsällskap 

 

Källor:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/skydda-dig-sjalv-och-andra-rekommendationer-om-covid-19/ (uppd. 20/1 2022)

 

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2022/januari/mycket-hog-smittspridning-av-covid-19-kraver-anpassade-forhallningsregler-och-prioriterad-testning/ (publ. 20/1 2022)

 

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/hur-lange-bor-jag-stanna-hemma/ (hämtad 21/1 2022)

 

https://www.1177.se/Stockholm/sjukdomar--besvar/lungor-och-luftvagar/inflammation-och-infektion-ilungor-och-luftror/om-covid-19--coronavirus/lamna-prov-och-fa-provsvar-om-covid-19/om-ditt-provsvar/positivt-test-for-covid-19/information-till-dig-som-kan-vara-smittad/ (uppd. 21/1 2022)

 

https://www.1177.se/Stockholm/sjukdomar--besvar/lungor-och-luftvagar/inflammation-och-infektion-ilungor-och-luftror/om-covid-19--coronavirus/covid-19-nar-ska-jag-stanna-hemma/ (uppd. 20/1 2022)

 

https://www.1177.se/Stockholm/aktuellt/aktuellt-i-stockholms-lan/14-januari-endast-du-med-symtom-ska-provta-dig-for-covid-19/ (hämtad 21/1 2022)

Uppdatering Covid-19 pandemin
2021-12-23 14:17

Hej alla medlemmar!

 

Idag, 23/12, träder nya restriktioner till följd av den återigen ökade smittspridningen av Covid-19 i kraft. Se nedan länk för att komma till Regeringens sammanfattning av dessa.

Detta innebär bland annat att det återigen är 10kvm per person som gäller i simhallen, vilket givetvis kommer att påverka oss och vår verksamhet när VT väl drar igång.

 

Vi har varit i kontakt med Medley och kommer med dem att arbeta fram en plan för hur vi ska kunna hålla igång inom ramarna för rådande restriktioner. Något positivt är att detta scenario inte är helt nytt, vi gick igenom ungefär samma scenario i våras, även om det inte är identiskt, och i våras gick det väldigt bra tack vare allas gemensamma insats med att följa uppsatta regler och rutiner.

 

Det är inte sagt att det är samma regler och rutiner som kommer att gälla denna gång men någon form av ändringar kommer att ske så håll utkik i termininfo-mail och uppdateringar här på hemsidan.  Var även noga med att läsa igenom och förstå alla delar i den info som kommer. Är det något som är oklart är ni, som alltid, välkomna att höra av er till oss.

 

Det var allt för denna uppdatering.

 

Vi önskar er alla en fantastisk helg, varesig ni firar eller ej!

 

Vintriga hälsningar,

Tyresö Simsällskap

 

Källa:

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2021/12/fler-smittskyddsatgarder-infors-den-23-december-2021/

 

 

Swim of Hope 2021
2021-12-07 14:52

Nu har alla sponsrade simmare simmat sina längder och vi kan glatt meddela att vi i år har samlat ihop 17 809kr till Barncancerfonden!

Fantastiskt jobbat av alla simmare och stort, stort tack till alla sponsorer! Ni finner alla sponsorer efter sammanfattningen nedan.

 

Lite statistik från årets Swim of hope

Antal sponsrade simmare: 17

Antal simmare som simmade så långt de kunde på 1 timme: 21

Antal unika sponsorer: 33

Antal simmade meter av sponsrade simmare: 119 650m

Antal simmade meter totalt: 132 800m

 

 

Årets sponsorer

Mikael Förborgen

Britt-Inger Nordin

Margitha Larsson

Staffan Alm

Patrik Alm

Familjen Brunn

Lisa Nordqvist

Ordlystnad HB

Changeling Translations AB

QDC Consulting AB

Thom Ålund

Fysionike AB

Physiosport i Tyresö AB

Familjen Rosén

Familjen Marklund

Familjen Ekenhill

Familjen Älta

Kristina Lund

Agneta Lund

Eva Lund

Tomas Lund

Familjen Enochsson

Malin och Peter Skäringer

Anna och Gunnar Skäringer

DB-EL AB

Susanne Börnesson

Ica Kvantum Tyresö

Rosemarie Schlüter

Inka Schlüter

Anna-Karin Petrusson

Pär Johansson

Susanna Ireby

Sara Larsson och Björn Andersson

 

 

Tusen tack till alla delaktiga för detta årets omgång!

 

Uppdatering Covid-19-pandemin: Nya restriktioner från 1/12
2021-11-26 13:02

Hej alla medlemmar!

 

Än är pandemin inte över och tidigare i veckan fattade regeringen beslut om krav på vaccinationsbevis för alla över 18 år vid allmänna tillställningar och arrangemang inomhus med över 100 deltagare.

Till deltagare räknas publik/åskådare. Aktiva, funktionärer och säkerhetspersonal eller liknande räknas ej som deltagare.

 

Detta kommer dels att påverka publiken på de tävlingar som går i december, både inbjudningstävlingar och vårt egna Mini-Max och KM, dels övriga arrangemang som vårt Luciafirande 9/12 och våra avslutningar för simskola och teknikgrupper.

 

Gällande våra egna arrangemang ser vi i dagsläget inget behov av att ställa in något men vi kommer att behöva göra anpassningar så vi ber samtliga att vara extra uppmärksamma på mailen och läsa igenom noggrant vad som står i det som skickas ut.

 

Gällande extrerna tävlingar och publik har vi skickat ut frågan till arrangörerna men inväntar fortfarande svar från några av dem. Info kommer ut till berörda när vi fått det.

 

Det var allt för denna uppdatering.

 

Önskar er alla en trevlig helg!

 

Ta hand om er.

 

Tyresö SS

 

Källor:

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2021/11/beslut-om-vaccinationsbevis-for-allmanna-sammankomster-och-offentliga-tillstallningar-galler-fran-1-december-2021/ ( 24/11 2021)

https://www.svensksimidrott.se/SimidrottenochCorona/NyheterCorona/dettainnebarkravpavaccinationsbevisforsimidrotten (Uppdatering 18/11 2021)

 

Årets Lucia 2021
2021-11-22 09:27

Nu är det äntligen dags för Luciatåg i simhallen igen och i år blev det Alva Jakobssons tur att ta på sig Luciakronan och skrida ut på vattnet. Grattis! 

Nyheter från våra grupper
Ungdomsgruppen, 09/01 13:54 
C-gruppen, 03/01 15:07 
B-gruppen, 03/01 13:22 
A-gruppen, 29/12 14:46 
 
Sponsorer