SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Simsällskap

Välkommen!
Välkommen till Tyresö Simsällskap!

Vi grundades 1989 i Tyresö sydost om Stockholm, där vi fortfarande håller till. Vi har verksamhet inom simskola, tekniksimning och tävlingssimning samt motion - vi verkar för alla!

Välkomna!
Utbildad funktionär, anmäl här
HEAD-kampanj 14/9-25/9
2022-09-14 11:44

Hej alla medlemmar!

 

Nu drar höstens Head-kampanj igång och till och med söndag nästa vecka, 25/9, kan ni köpa profilkläder med namntryck på hos Sportextreme.

 

Se separat mail för info om bland annat hur ni gör för namntryck och hur ni löser in vår rabattkod hos Sportextreme!

 
Swim for Ukraine
2022-04-19 11:59

I slutet av förra månaden arrangerade vi sponsorsimmet Swim for Ukraine för att samla in pengar till Röda Korsets arbete i och kring kriget i Ukraina.

Simmare från Elit, A och B simmade och samlade tillsammans ihop 22 296 kr som går oavkortat till Röda Korset.

 

Snyggt simmat alla simmare och hjärtligt tack till alla sponsorer!

 

Sponsorer

Adam Samuelsson

Andreia Glimskog Idhage

Anna-Karin Petruson

Anki Michanek

Björn Andersson

Daniel Fridholm

Elin Kvist

Familjen Brunn

Familjen Lund

Fysionike AB

Gunnel Burestig

Hans Svelander

Ica Kvantun Tyresö

Ireby-familjen

Jiji Johansson

Jonas Wallenius

Karl Hårding

Karl Samuelsson

Karin Hårding

Kindgrenologi AB

Kristina Lund

Kåre Frädh

Lisa Nordkvist

Madeleine Harby Samuelsson

Margareta Samuelsson

Maria Johansson

Oscar Harby Samuelsson

Petra Kvist

Physiosport i Tyresö AB

Sara Larsson

Sebastian Crawford

Ted Ålund

Tilda Appelberg Översättning

Tonia Ålund

Åsa Strand

Årsmöte TSS 15 mars 2022
2022-02-15 11:26

Tyresö Simsällskap hälsar medlemmarna välkomna till årsmöte den 15 mars 2022 kl. 18.30.

 

Plats: Kvarnhjulet, hus B, Nyfors

 

Förslag till årsmötet ska skickas in till styrelsen (ordforande@tss.nu) senast 21 dagar före mötet.

 

Dagordning finns här.

 

Välkomna!
Styrelsen TSS

Uppdatering Covid-19 pandemin 9/2 2022
2022-02-09 11:52

Hej medlemmar!

 

Idag lättar de allra flesta restriktionerna som funnits för att hämma smittspridningen av Covid-19.

 

Vad som gäller i hallen till följd av detta har ni fått info om via mail under gårdagen, tisdag 8/2.

 

I detta inlägg följer info om vad som gäller om man själv är sjuk och om man bor eller har umgåtts med någon som är sjuk, samt om man är ovaccinerad.

 

Från och med idag, onsdag 9/2, gäller följande:

 

Vid sjukdom

Är man sjuk ska man vila och definitivt aldrig träna. Vid sjukdom och symtom på Covid-19 stannar man hemma tills man är frisk igen (pigg och feberfri minst 1 dygn). Detta gäller såväl barn som vuxna och även om du är vaccinerad eller har haft Covid-19.

Detta är inga egentliga pandemi-restriktioner utan snarare det man alltid ska göra när man är temporärt och smittsamt sjuk.

Ingen PCR-provtagning ska göras, annat än vid vissa undantagsfall då provtagningsmöjligheterna begränsas för allmänheten från och med idag. Gör man ett antigentest/snabbtest så stannar man hemma enl. ovan oavsett om provsvaret är positivt eller negativt.

 

Vid sjukdom i hushållet och om man träffat någon som är sjuk

Så länge en själv inte är sjuk behöver man inte stanna hemma. Känner man sig frisk och kry är man varmt välkommen till simhallen!

 

Ovaccinerade rekommenderas att fortsatt vidta försiktighetsåtgärder som att undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus.

 

Källor

https://www.1177.se/Stockholm/sjukdomar--besvar/lungor-och-luftvagar/inflammation-och-infektion-ilungor-och-luftror/om-covid-19--coronavirus/covid-19-stanna-hemma-om-du-ar-sjuk/ (uppd. 9/2 2022)

https://www.1177.se/Stockholm/aktuellt/aktuellt-i-stockholms-lan/7-februari--minskade-provtagningsmojligheter-for-covid-19/ (7/2 2022)

https://www.1177.se/Stockholm/sjukdomar--besvar/lungor-och-luftvagar/inflammation-och-infektion-ilungor-och-luftror/om-covid-19--coronavirus/du-som-inte-ar-vaccinerad-mot-covid-19/ (uppd. 9/2 2022)

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/stanna-hemma-om-du-ar-sjuk-med-symtom-pa-covid-19/ (uppd. 9/2 2022)

Covid-19 pandemin: Vad gäller VT22?
2022-01-21 15:57

Hej alla medlemmar! 

 

I och med en stor ökning av positiva fall av covid-19 i stockholmsregionen under det senaste veckorna så gick folkhälsomyndigheten igår (20/1) ut med nya restriktioner. 

I detta inlägg finner ni samlad info kring vad som gäller vid risk för smitta, kontakt med eller havande av Covid-19.

För ingående info för vad som gäller din/ditt barns del av verksamheten hänvisar vi till de mail som kommer att gå ut till de grupper som börjar sin termin på söndag 23/1, och som redan gått ut till de som redan startat sin termin.

 

Som grund till alla rutiner, regler och ramar är det viktigt att samtliga fortsätter att vara extra uppmärksamma om ni eller ert barn har några symptom. Notera att det presenteras nytillkomna symptom som ni kan hitta via denna länk:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/om-sjukdomen-och-smittspridning/om-viruset-och-sjukdomen/#symtom  

 

Vidare till lite matnyttig info.

 

Vad ska jag göra om jag känner symtom?

 • Stanna hemma vid minsta symtom.
 • Känner du symptom som varar längre än 24 timmar ska du testa dig. Varar symtomen i mindre än 24 timmar kan du komma till simhallen som tidigast ett dygn (24h) efter att symtomen försvunnit. Behöver du hjälp att bedöma dina symtom eller behöver råd så går det alltid att ringa 1177.
 • Alla i grundskole- och gymnasieålder, samt personer som har arbeten de inte kan utföra på distans, ska göra ett PCR-test. Övriga kan just nu göra endast ett snabbtest och om det är positivt räkna det som ett bekräftande prov. Även du som är vaccinerad ska testa dig.
 • Barn under 6 år ska stanna hemma om de får symtom tills barnet varit feberfritt i minst ett dygn OCH är friskt och pigg.
 • Du som haft Covid-19 någon gång de senaste 6 månaderna (bekräftat via PCR-test eller antikroppstest) behöver inte testa dig men ska stanna hemma så länge du är sjuk.
 • Har du/ditt barn varit i simhallen inom de senaste två dygnen innan symtom ska ni kontakta oss så vi kan göra en bedömning av hur stor risk det är att någon annan i gruppen har blivit smittad och informera dem som eventuellt kan ha blivit det.

 

Vad ska jag göra om jag har bekräftad Covid-19?

Vid bekräftad Covid-19 ska du:

 • Stanna hemma i minst 5 dagar, inklusive 48h efter du blivit återställd och feberfri. Detta betyder i praktiken att om du endast är sjuk i tre dagar kan du vara tillbaka i simhallen 6 dagar efter du fick dina första symtom/du tog testet om du är symtomfri. Om du är sjuk i 7 dagar kan du komma tillbaka efter 9 dagar osv.

 

Vad ska jag göra om jag är sjuk men mitt test inte påvisar Covid-19 infektion (negativt provsvar)?

Man ska aldrig träna när man är sjuk. Är du eller ditt barn sjuk kommer du tillbaka till simhallen först när du/barnet varit feberfritt i minst ett dygn och känner dig/sig frisk.

 

Vad ska jag göra om jag bor med någon som har misstänkt/bekräftad Covid-19?

Bor du med någon som testat positivt för Covid-19 gäller lite olika förhållningsregler beroende på om det gäller återgång till arbete eller fritidsaktivitet, med några undantag.

Simhallen är i huvudsak en plats för min fritidsaktivitet:

 • Stanna hemma i 7 dagar räknat från dagen personen insjuknade, eller (vid symtomfri infektion) från den dag personen tog testet.
 • Testa dig endast vid symtom.

Simhallen är min arbetsplats:

 • Stanna hemma 5 dagar räknat från dagen personen insjuknade, eller (vid symtomfri infektion) från den dagen personen tog testet.
 • Testa dig vid symtom.
 • Detta gäller inte för dig som jobbar i simhallen om du är vaccinerad med påfyllnadsdos (dos 3)

Oavsett om du har din fritidsaktivitet eller ditt jobb i simhallen behöver inte stanna hemma om du är symtomfri trots att någon i hushållet har bekräftad Covid-19 om:

 • Du har haft Covid-19 de senaste 3 månaderna.

Dessa förhållningsregler gäller för alla åldrar. Är det fler i familjen som testar positivt efteråt kan tiden i karantän förlängas. I Stockholm är rekommendationen att endast testa sig vid symtom samt om du/ditt barn går i förskoleklass, grundskola eller gymnasiet, eller om du har ett arbete du inte kan utföra på distans.Vad ska jag göra om jag träffat någon med Covid-19?

Har du umgåtts nära med någon (närmre än 2 meter i mer än 15 minuter inom ett dygn) och som inom två dygn efter ni träffats får symtom som sedan visas vara Covid-19 så finns det en risk att du är smittad.

Här gäller också lite olika förhållningsregler beroende på om simhallen är platsen för ditt arbete eller din fritidsaktivitet samt vilken ålder du är i.

Simhallen är i huvudsak en plats för min fritidsaktivitet och jag är äldre än gymnasieålder (född 2001 eller tidigare):

 • Stanna hemma från simhallen i 7 dagar.
 • Testa dig endast om du får symtom (tillfällig rekommendation 13/1 - minst 27/1).
 • Var extra observant på symtom de närmaste 14 dagarna.
 • Vid risk för smitta i simhallen kommer vi att informera om det är någon i din/ditt barns grupp som börjat få symtom inom två dygn efter de varit i simhallen. 

Simhallen är i huvudsak en plats för min/mitt barns fritidsaktivitet och jag/mitt barn är barn/ungdom till och med gymnasieålder:

 • Så länge du/ditt barn i denna ålder är symtomfri är ni välkomna till er simskola/simträning.

Simhallen är min arbetsplats:

 • Träffa få och håll avstånd (2 m) även om du känner dig frisk de närmaste 7 dagarna. Detta då man kan vara smittsam även en tid innan man börjar känna symtom.
 • Testa dig endast om du får symtom (tillfällig rekommendation 13/1 - minst 27/1).
 • Var extra observant på symtom de närmaste 14 dagarna.

 

Vi har efter förhållningsreglerna som satts upp för olika verksamheter satt upp mer ingående regler och rutiner för de olika delarna av verksamheten. Vad som gäller för just dig/ditt barns del av verksamheten får ni info om på mailen. Simskolan och Teknikgrupperna kommer att få information idag fredag 21/1. Tävlings- samt träningsgrupperna har fått info tidigare under vecka/förra veckan.

Något som gäller för alla är att simhallen i nuläget inte är en social plats och att vi optimerar och håller vår tid i hallen så kort som möjligt. 

 

Det är av största vikt att alla har läst och förstått, samt följer de regler och rutiner som är uppsatta. Det är en grundläggande förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att hålla igång vår verksamhet för er/era barn. Följs inte de uppsatta reglerna och rutinerna kommer vi således att behöva lägga om/pausa/ta bort delar av verksamheten.

Vi hade ett liknande läge VT21 och det gick jättebra så tillsammans kan vi göra det igen!

 

Hör av er om ni har frågor, funderingar eller info till oss (ex om någon är sjuk).

 

Hälsningar 

 

Tyresö simsällskap 

 

Källor:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/skydda-dig-sjalv-och-andra-rekommendationer-om-covid-19/ (uppd. 20/1 2022)

 

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2022/januari/mycket-hog-smittspridning-av-covid-19-kraver-anpassade-forhallningsregler-och-prioriterad-testning/ (publ. 20/1 2022)

 

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/hur-lange-bor-jag-stanna-hemma/ (hämtad 21/1 2022)

 

https://www.1177.se/Stockholm/sjukdomar--besvar/lungor-och-luftvagar/inflammation-och-infektion-ilungor-och-luftror/om-covid-19--coronavirus/lamna-prov-och-fa-provsvar-om-covid-19/om-ditt-provsvar/positivt-test-for-covid-19/information-till-dig-som-kan-vara-smittad/ (uppd. 21/1 2022)

 

https://www.1177.se/Stockholm/sjukdomar--besvar/lungor-och-luftvagar/inflammation-och-infektion-ilungor-och-luftror/om-covid-19--coronavirus/covid-19-nar-ska-jag-stanna-hemma/ (uppd. 24/1 2022)

 

https://www.1177.se/Stockholm/sjukdomar--besvar/lungor-och-luftvagar/inflammation-och-infektion-ilungor-och-luftror/om-covid-19--coronavirus/lamna-prov-och-fa-provsvar-om-covid-19/lamna-prov-for-covid-19/ (uppd. 20/1 2022)

Nyheter från våra grupper
Septembersim, 31/08 17:56 
B-gruppen, 28/08 11:35 
Elit, 10/08 14:23 
D-Röd, 09/07 12:00 
D-blå, 29/06 20:05 
MiniMAX och KM, 03/05 13:38 
 
Sponsorer