SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Simsällskap

Välkommen!
Välkommen till Tyresö Simsällskap!

Vi grundades 1989 i Tyresö sydost om Stockholm, där vi fortfarande håller till. Vi har verksamhet inom simskola, tekniksimning och tävlingssimning samt motion - vi verkar för alla!

Välkomna!
Utbildad funktionär, anmäl här
Resultat från gårdagens Mini-Max
2021-10-24 19:02

Nu finns resultatlistan från gårdagens Mini-Max uppe på Mini-Max sidan här på hemsidan,

 

Diplom till samtliga som deltagit och medaljer till dem som klarat Mini-Max tiderna delas ut på träningarna de kommande veckorna.

 

Mycket bra jobbat av alla involverade!

 

Direktlänk till Mini-Max sidan: https://www.tss.nu/nyheter/?ID=218827&NID=839389

 

Mailadresser fungerar igen
2021-09-02 09:08

Om ni försökt få tag på oss mellan fredag kväll, 27/8, och onsdag eftermiddag, 1/9, men fått felmeddelande så har ert mail tyvärr inte kunnat nå oss,

 

Vänligen skicka mailet igen om ni inte fått kontakt eller svar från oss genom andra vägar under dessa dagar.

 

Vänliga hälsningar,

Tyresö Simsällskap

Information till TSS medlemmar inför HT21
2021-08-09 13:07

Hej alla medlemmar!

 

Snart börjar HT21, hoppas att ni är lika peppade som vi är!

 

Inför höstterminen kommer här lite glädjande nyheter,

 

Den 15e juli lättades pandemilagens krav på 10 kvm/person på bland annat gym och badhus (se länk nedan). Detta betyder att vi går in i Höstterminen 2021 med ordinarie träningsschema.

 

Inför HT har vi gjort om lite i det ordinarie schemat, framför allt på söndagar, men även på vissa vardagar för några enstaka grupper. Samtliga gruppers träningstider här på hemsidan är uppdaterade så gå in och kolla på ert barns grupp så ni vet vad som gäller för hösten!

 

Detta betyder också att vi i viss mån kommer att kunna ta emot föräldrar i hallen igen men vi önskar att ni som är föräldrar till barn som inte är i behov av stöd eller hjälp i hallen fortsatt stannar utanför. Ni som har barn som endast behöver hjälp i omklädningsrummet är givetvis välkomna in dit och för de barn som behöver stöd även i hallen, prata med den som är ansvarig för ert barns grupp och kolla så det är okej att ni är med inne i hallen.

För dem vars barn går i simskola (Sköldpaddan, Fisken och Hajen) gäller givetvis att ni är välkomna in i hallen oavsett behov hos ert barn, Dock kommer vi inte att ta in föräldrar som sitter på kanten vid Multibassängen annat än vid behov av stöd från det enskilda barnet, förutsatt att plats finns. Läs terminsinfon som kommer ut v. 34 för mer info om var ni kan vistas under ert barns simlektion.Även om restriktionerna lättas får vi inte glömma att vi fortfarande lever med en pandemi. Därför gäller följande rutiner för samtliga, läs de två punktlistorna noggrannt.

 

Rutin i simhallen för att minska risken för smittspridning:

  • Sprita händerna med handspriten som står innanför entrén i simhallen och tvätta händerna med tvål och vatten på toaletten innanför spärrarna
  • Duscha och tvåla in dig ordentligt innan du kommer in till bassängområdet
  • Dela inte utrustning som t.ex. vattenflaskor med varandra.
  • Var inte i simhallen längre än absolut nödvändigt. Simmare kommer in till bassängområdet som längst 5 minuter innan lektions-/träningsstart, och lämnar simhallen direkt när lektionen eller träningen är slut.
  • Vi ber föräldrar att i största möjliga mån stanna utanför hallen. Detta gäller såklart inte våra små simmare i simskolan och eventuellt i viss del teknikgrupperna som av säkerhets- eller trygghetsskäl behöver en vuxen med sig. Som ovan kan en förälder följa med endast i omklädningsrummet eller hela vägen in beroende på behov hos barnet. Föräldrar till barn med behov av stöd från kant inne vid Multibassängen samråder, i linje med inledande stycke, med simlärare inför lektion för att se om det finns plats och är okej att följa med in.
  • De barn som av säkerhets- eller trygghetsskäl behöver ha en förälder/anhörig på plats har endast en förälder/anhörig på plats.
  • En möjlighet som vi sett att flera har gjort under pandemin är att gå ihop flera familjer så det blir färre föräldrar i hallen per barn. Så har ni familjevänner vars barn simmar samma tid som ert eget så finns det som alternativ för att minska trängsel. Förutsatt att ni och barnen känner er trygga med det, givetvis.
  • Se över möjligheten att byta om hemma före simningen och duscha hemma efteråt för att minska tiden och trängseln i duschar och omklädningsrum
  • Duscha gärna hemma som vi gjort under våren för att minska trycket på omklädningsrummen. Om ni måste duscha och byta om i hallen - se till att göra detta så tidseffektivt som möjligt. Mysduscha gör vi hemma i dessa tider och konversationer kan utföras per telefon vid ett senare tillfälle. OBS! Tälten och de portabla duschar som vi haft i hallen under VT21 finns ej kvar så vi är åter till det normala läget där alla går genom omklädningsrummen.

Generella ramar att hålla sig till och följa/tänka på:

  • Håll avstånd och undvik trängsel i största möjliga mån.
  • Stanna hemma om du känner minsta symtom och ta ett test så snart som möjligt
  • Stanna hemma om någon i familjen visar symtom på Covid-19
  • Vid bekräftad Covid-19 ska man stanna hemma tills det har gått minst 7 dygn sedan insjuknande, tills man mår betydligt bättre OCH har varit feberfri i två dygn.
  • Vid bekräftad Covid-19 i hushållet ska både vuxna och barn stanna hemma och undvika att träffa andra i 7 dagar räknat från den dag personen med bekräftad Covid-19 lämnade sitt PCR-prov.
  • Barn i förskoleålder och grundskola som har symtom men som inte lämnat PCR-prov ska stanna hemma tills antingen 1. Symtomen har varit helt borta i minst 2 dagar eller 2. Vid sjukdom över 7 dagar och feberfri sedan minst två dagar, men fortsatta symtom i form av lätt snuva eller hosta.
  • Barn och unga utan symtom som lämnat PCR-prov i skolan som del av smittspårning stannar hemma från simhallen (fritidsaktivitet) tills negativt provsvar mottagits
  • Barn och vuxna med symtom som lämnat PCR-prov ska stanna hemma tills negativt provsvar mottagits eller, vid de fall provsvaret dröjer, tills det har gått minst 7 dagar sedan insjuknande och individen har varit feberfri i minst 2 dagar och allmäntillståndet är gott.
  • Vid ett andra insjuknande inom 6 månader efter bekräftad Covid-19 infektion stannar man givetvis hemma tills symtomen är borta eftersom man inte ska träna när man är sjuk.
  • Vid negativt PCR-provsvar stannar man också hemma tills symtomen är borta och man känner sig frisk och pigg igen för precis som ovan ska man aldrig träna när man är sjuk.

Notis: Även fullt vaccinerade (se definition nedan) ber vi stanna hemma om någon i familjen har misstänkt eller bekräftad Covid-19 infektion. Detta även om de själva inte har några symtom. Vi ber er stanna hemma tills den sjuke har fått tillbaka ett negativt PCR-test eller tillfrisknat enligt ovan. Folkhälsomyndigheten och Region Stockholm säger att den som är fullt vaccinerad och symtomfri kan röra sig utanför hushållet trots sjuk familjemedlem, men vi som enskild organisation ber er alltså följa det som gäller för icke-vaccinerade och delvis vaccinerade tillsvidare.

Definition fullvaccinerad: Mottagit 2 doser och det har gått minst 2 veckor sedan sista dosen.Länkar  till källor och för fördjupad läsning

Lättnader i restriktioner från 15/7:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/juli/ytterligare-anpassningar-av-smittskyddsatgarder-den-15-juli/ (Publicerad 12/7 2021)

Restriktioner, rutiner och ramar för Stockholm: https://www.1177.se/Stockholm/sjukdomar--besvar/lungor-och-luftvagar/inflammation-och-infektion-ilungor-och-luftror/om-covid-19--coronavirus/minska-risken-att-du-och-andra-far-covid-19/ (Uppdatering 8/7 2021)

Info om när man ska testa sig för Covid-19: ​​https://www.1177.se/Stockholm/sjukdomar--besvar/lungor-och-luftvagar/inflammation-och-infektion-ilungor-och-luftror/om-covid-19--coronavirus/lamna-prov-och-fa-provsvar-om-covid-19/lamna-prov-for-covid-19/ (uppdatering 16/6 2021)

Folkhälsomyndighetens sida för Covid-19 för fördjupad läsning/egen djupdykning: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/ (hämtad 6/8 2021)

DM i helgen!
2021-06-11 16:22

Nu är det äntligen (!!) dags för tävling igen när DM går av stapeln i Nälstabadet i helgen, som vi väntat och längtat!

 

Vi har 6 simmare på plats under helgen som vi önskar ett stort lycka till!

 

Den som vill kan följa tävlingarna på Livetiming och Superlive,

 

Trevlig helg!

Uppdatering om läget med Covid-19 pandemin - Får vi börja träna?
2021-01-22 19:04

Hej alla medlemmar,

 

Hoppas att ni har haft en bra jul och start på 2021!

 

Igår torsdag 21/1 kom regeringen ut med det glädjande beskedet att man öppnar upp för barn- och ungdomsidrott för födda 2005 och senare från och med måndag 25/1. 

*Felaktig information om planerad träning för födda 2004 och äldre har tagits bort*

 

Korrigering lördag 23/1:

Efter ytterligare information från Tyresö Kommun står det tyvärr klart att födda 2004 och tidigare inte får börja simma igen nästa vecka. Restriktionen står till 7/2 2021, men kan förlängas. Vi kommer under söndagen 24/1 se över en plan för utomhusträning för de berörda.

 

Uppdatering 8/2 2021:

Från och med tisdag 9/2 får våra simmare födda 02, 03 och 04 träna organiserat inomhus igen. Födda 2001 och tidigare får fortsatt träna organiserat utomhus. Detta enligt nya restriktioner från regeringen och kommunen.

 

Tillägg:

Sedan slutet av v.11 är våra simskolegrupper igång med anpassad rutin för att möta pandemilagens krav på 10 kvadratmeter/person.

Sedan mitten av v.21 är även våra simmare födda 2001 och tidigare välkomna, enligt lättade restriktioner för idrottsverksamheter.

 

 

Vi är såklart väldigt glada över detta besked från regeringen och förbunden, men inför VT har vi ytterligare ramar att rätta oss efter. 10/1 trädde den tillfälliga pandemilagen i kraft som sätter ett krav på butiker, gym och köpcentrum att varje individ som rör sig i lokalen ska ha 10 kvadratmeter till sitt förfogande. Detta medför en del problem för vår verksamhet. Vår verksamhet påverkas bland annat av detta i att vi tyvärr inte kommer att kunna starta igång vår Simskola, våra grupper på nivån SK och vår vuxengrupp, Masters äldre. Detta är såklart jättetråkigt tycker vi, då vi sett fram emot att få lära ut simning och dela vår passion för den med alla åldrar lite extra mycket nu efter det långa jul- och nyårsuppehållet. (Länk till beskrivning av pandemilagens krav på butiker, gym och köpcentrum nedan).

 

I dagsläget vet vi inte när vi kommer att kunna starta igång VT för Simskolan, SK och Masters äldre, men vi hoppas innerligt att restriktionerna och vaccineringarna får effekt och att restriktionerna blir lättare snart så vi kan träffa er alla i hallen igen. Vi kommer precis som innan att hålla er uppdaterade så fort vi får något nytt och har satt oss in i vad det innebär för oss.

 

Men! Några delar av verksamheten kommer att kunna komma igång i nästa vecka och Samtliga av våra tävlingsgrupper (Elit, A, B, C, D-röd och D-blå), Masters yngre, Ungdomsgruppen och nivåerna TK och T i Teknikgruppsverksamheten kommer att kunna påbörja sin vårtermin nästa vecka (vecka 4). 

 

Dock kommer denna möjlighet till träning på en rad villkor och en hel del rutiner måste efterföljas. Vi kommer att skicka separata mail till samtliga gruppnivåer som får köra igång nästa vecka om vad som gäller i detalj. Vilka träningstider som gäller, rutiner som måste efterföljas och vad man måste tänka på. Det är av absolut största vikt att samtliga läser dessa mail noggrant och går igenom vad som gäller med sitt simmande barn. En av rutinerna är till exempel att föräldrar inte får komma in i hallen alls, vilket gör att simmarna själva behöver ha koll. Vi i föreningen kommer såklart att göra så mycket vi kan för att hjälpa simmarna att komma in i alla rutiner men det är jätteviktigt att ni gått igenom det hemma också innan. 

Mer info kommer som sagt på mailen, så håll utkik i inkorgen!

 

Som tidigare gäller självklart följande:

  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten

  • Stanna hemma om du eller någon i familjen visar minsta symptom

  • Ta ett test så fort som möjligt, om positivt stannar hela familjen hemma - se tidigare inlägg för länkar till info om vad som gäller i alla situationer med risk för att bli/ha blivit smittad

  • Vi håller i största möjliga mån 2 meters avstånd till varandra

 

Det var allt för detta inlägg här på hemsidan. Vi håller er uppdaterade så fort det kommer något nytt,

 

Önskar er en fin fredagskväll och helg,

 

Ta hand om er!

 

Vänliga hälsningar,

Sara Nyström

 

Länkar:

Regeringen: https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2021/01/barns-fritidsaktiviteter-ska-kunna-halla-oppet/#

RF: https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/traningforbarnochungdomarkanstartaigen

Stockholms Simförbund: http://www.stockholmsim.se/nyheter/?ID=91246&NID=763279

Folkhälsomyndigheten: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/januari/butiker-gym-och-kopcentrum-maste-begransa-antalet-besokare/

 
Nyheter från våra grupper
MiniMAX och KM, 21/10 11:43 
C-gruppen, 15/09 14:51 
A-gruppen, 15/09 14:31 
Septembersim, 25/08 09:37 
Elit/ES, 18/08 16:10 
 
Sponsorer