SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Simsällskap
Teknikverksamhet

Välkommen till teknikgruppernas infosida!

Teknikverksamheten syfte:

I Teknikverksamheten introduceras barnen till simning som träning- och tävlingsidrott. Här förväntas barnen redan vara simkunniga och ha färdigheter inom simsätten ryggsim, bröstsim och crawlsim. Till skillnad från simskolan, där fokus ligger på inlärning av simsätt, ligger fokus på att utveckla redan befintliga simfärdigheter.

 

För att ställa sig i kö till våra grupper, fyll i anmälningsformuläret här.

 

 

 

Våra teknikgruppsnivåer: 

 

SK - Första nivån i stora bassängen och här börjar vi introducera simmarna till simning som tränings- och tävlingsidrott genom att de får chansen att delta i våra Mini-Max tävlingar. Därför jobbar vi mer än tidigare med att utveckla simmarens dykfärdigheter och läge i vattnet. Detta samtidigt som vi jobbar med att simmaren ska få större vattenvana även på djupare vatten och självklart bygger vi vidare på simsätten ryggsim, bröstsim och crawlsim.

 

1 träning / vecka, 10 min uppvärmning 30 min i vattnet

 

Terminsavgift: 1 800kr

 

 

TK – På TK-nivå fortsätter vi att jobba med ryggsim, bröstsim och crawlsim samt bygger vidare på de viktiga tävlingsmomenten som introducerades i SK (dyk och vattenläge). Här introduceras simmaren också till fjärilsim i form av fjärilskickar samt att vi övar vidare på vattenläget och kroppskontrollen i form av mer avancerade andningsövningar, balansövningar samt rotationsövningar.

 

1 träning / vecka, 10 min uppvärmning 40 min i vattnet


Terminsavgift: 1 800kr

 

 

T - Här fortsätter man med det som man tidigare lärt sig men ökar både tempot och mängden av träning. Vi introducerar barnen till vändningarna i ryggsim, bröstsim och crawlsim då det börjar närma sig punkten där de får börja tävla i mer än 25m. I T finns även chansen till ett extra träningstillfälle i veckan på totalt 40 min där vi lägger lite extra fokus på starter och vändningar. T är också sista gruppen innan man går upp i tävlingsgrupperna.

 

1-2 träningar /vecka, 10 min uppvärmning 60 min i vattnet

 

Terminsavgift: 1 800kr

 

Kontakt:

Josefin Alm

Josefin@tss.nu 

 
Sponsorer