SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Simsällskap
Teknikverksamhet

Välkommen till teknikgruppernas infosida!

Teknikverksamheten syfte:

I Teknikverksamheten introduceras barnen till simning som träning- och tävlingsidrott. Här förväntas barnen redan vara simkunniga och ha färdigheter inom simsätten ryggsim, bröstsim och crawlsim. Till skillnad från simskolan, där fokus ligger på inlärning av simsätt, ligger fokus på att utveckla redan befintliga simfärdigheter.

 

För att ställa sig i kö till våra grupper, fyll i anmälningsformuläret här.

 

 

 

Våra teknikgruppsnivåer: 

 

SK - Första nivån i stora bassängen och här börjar vi introducera simmarna till simning som tränings- och tävlingsidrott genom att de får chansen att delta i våra Mini-Max tävlingar. Därför jobbar vi mer än tidigare med att utveckla simmarens dykfärdigheter och läge i vattnet. Detta samtidigt som vi jobbar med att simmaren ska få större vattenvana även på djupare vatten och självklart bygger vi vidare på simsätten ryggsim, bröstsim och crawlsim. Här börjar vi även introducerar vi också simmaren till fjärilssim i form av fjärilskickar.

 

1 träning / vecka, 10 min uppvärmning 30 min i vattnet

 

Terminsavgift: 2 000kr

 

 

TK – På TK-nivå fortsätter vi att jobba med ryggsim, bröstsim och crawlsim samt bygger vidare på de viktiga tävlingsmomenten som introducerades i SK (dyk och vattenläge). Här fortsätter simmaren att öva fjärilsim i form av fjärilskickar i olika positioner. Vi övar även vidare på vattenläget och kroppskontrollen i form av mer avancerade andningsövningar, balansövningar samt rotationsövningar.

 

1 träning / vecka, 10 min uppvärmning 45 min i vattnet


Terminsavgift: 2 000kr

 

 

T - Här fortsätter vi med det som vi tidigare lärt oss men ökar både tempot och mängden av träning. Vi introducerar barnen till vändningarna i ryggsim, bröstsim och crawlsim då det börjar närma sig punkten där de får börja tävla i mer än 25m. Här fortsätter vi också att öva på fjärilskickar och börjar här även att introducera fjärilsarmtagen. I T erbjuds simmarna även 2 träningar/vecka, en träning på 60 min med mer fokus på simningen och en träning på 30 min med lite extra fokus på starter och vändningar. T är också sista gruppen innan man går upp i tävlingsgrupperna.

 

2 träningar / vecka,

En träning med 10 min uppvärmning 60 min i vattnet

En träning med 10 min uppvärmning 30 min i vattnet

 

Terminsavgift: 2 500kr

 

Kontakt:

Josefin Alm

Josefin@tss.nu 

Nyheter från föreningen
Hem, 28/11 15:10 
Hem, 25/11 21:32 
Hem, 19/04 11:59 
Hem, 15/02 11:26 
 
Sponsorer