SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Simsällskap
Glädje - Gemenskap - Trygghet - Utveckling
Simskola

Välkommen till simskolans infosida!

Vårterminen 2024 startar från och med söndagen den 21 januari för Sköldpaddan, Fisken och Hajen, och den 6 februari för Sjöstjärnan.

 

Simskolans syfte:

I simskolan ligger fokus på att skapa en god vattenvana och trygghet i vattnet, samt på inlärning av simsätten ryggsim, bröstsim och crawlsim. Målet är att känna sig trygg i vattnet och att ta simmärket ”Vattenprovet” med hjälp av de tre ovan nämnda simsätten.

 

Samtliga simskolenivåer har lektioner på totalt 40 minuter. I Sjöstjärnan äger hela lektionen rum i bassängen, medan 10 minuter av lektionerna i Sköldpaddan, Fisken och Hajen går till uppvärmning samt dusch innan 30 minuter spenderas i bassängen.

 

För att ställa sig i kö till våra grupper, fyll i anmälningsformuläret här.

 

 

Våra simskolenivåer:

Sjöstjärnan (Nybörjare, från 4 år)

I Sjöstjärnan har vi föräldrar med i vattnet och jobbar för att barnen ska bygga upp sin vattenvana, trygghet och kroppskontroll i vattnet. 

 

Denna nivå har lektioner i Vattenhuset i Tyresö och EJ i Tyresö Aquarena där vi har vår övriga verksamhet.

 

Terminsavgift: 2 100 kr

 

 

Sköldpaddan (Nybörjare, från 5 år)

I Sköldpaddan börjar vi med att stärka vår vattenvana och bygga upp en trygghet i vattnet genom lekar innan vi börjar introducera barnen till simsätten ryggsim och crawlsim. Vi strävar efter att vid terminens slut självständigt, bland annat, kunna simma 10 meter ryggsim och crawlsim, hoppa från kanten, flyta på ryggen i 10 sekunder, rotera från rygg till mage utan att nudda botten, och hämta leksak från botten på 90 centimeters djup.

 

Terminsavgift: 2 200 kr

 

 

Fisken

I Fisken fortsätter vi att utveckla våra simfärdigheter, vår vattenvana och börjar smått jobba oss upp mot 25 och 50 meter simning utan att stanna. Vi ökar även tiden vi ska klara av att flyta på rygg. I Fisken börjar vi även att simma bröstsim samt introducerar barnen till dyk från kant. Vi strävar efter att i slutet av terminen självständigt kunna bland annat simma 25 meter av ryggsim, bröstsim och crawlsim, 50 meter bröstsim eller crawlsim, dyka från bassängkanten samt flyta på rygg i en minut.

 

Terminsavgift: 2 200 kr

 

 

Hajen

Vi jobbar vidare på det vi lärt oss i Sköldpaddan och Fisken och börjar sakta men säkert jobba oss upp mot målet på 200 meter simning utan att stanna, varav 50 meter ryggsim (Vattenprovet). I Hajen får barnen även baskunskap inom badvett, båtvett och isvett och lär sig att hjälpa en nödställd med förlängda armen (livboj, utan lina). Mot slutet av terminen är målet att barnen självständigt ska kunna simma ett ”Vattenprov”, och utföra lätt livräddning på en kamrat.

 

Terminsavgift: 2 200 kr

 

 

Hajen Teknik

Hajen Teknik riktar sig i första hand till de barn som nästan har klarat av samtliga Hajens kriterier men behöver utveckla sin teknik och ork ytterligare innan det är dags för en teknikgrupp. Lektionsinnehållet är i stort sett detsamma som i Hajen, men lektionen äger rum i 25-metersbassängen. 

 

Terminsavgift: 2 200 kr

 

 

 

Kontakt 

Frida Förborgen

frida@tss.nu 

Nyheter från föreningen
Hem, 18/12 11:37 
Hem, 28/11 16:55 
Hem, 28/11 15:10 
Hem, 25/11 21:32 
Hem, 19/04 11:59 
 
Sponsorer