SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tyresö Simsällskap
Simskola

Välkommen till simskolans infosida!

Simskolans syfte:

I simskolan ligger fokus på att skapa en god vattenvana och trygghet i vattnet, samt på inlärning av simsätten ryggsim, bröstsim och crawlsim. Målet är att känna sig trygg i vattnet och kunna simma märket ”Vattenprovet” med hjälp av de tre ovan nämnda simsätten.

 

Samtliga simskolenivåer har lektioner på totalt 40 minuter där 10 minuter går till uppvärmning och dusch och 30 minuter är i bassängen.

 

För att ställa sig i kö till våra grupper, fyll i anmälningsformuläret här.

 

 

Våra simskolenivåer:

 

 

Sjöstjärnan (Nybörjare, från 4 år) – I Sjöstjärnan har vi föräldrar med i vattnet och jobbar för att barnen ska bygga upp sin vattenvana, trygghet och kroppskontroll i vattnet. 

Denna nivå har vi i Vattenhuset i Tyresö och EJ i Tyresö Aquarena där vi har vår övriga verksamhet.

 

Terminsavgift: 2 000 kr

 

 

Sköldpaddan (från 5 år) – I Sköldpaddan börjar vi med att stärka vår vattenvana och bygga upp en trygghet i vattnet genom lekar innan vi börjar introducera barnen till simsätten ryggsim och crawlsim. Vi strävar efter att vid terminens slut självständigt, bland annat, kunna simma 10m ryggsim och crawlsim, hoppa från kanten, flyta på ryggen i 10 sekunder, rotera från rygg till mage utan att nudda botten, hämta leksak från botten (90cm).

 

Terminsavgift: 2 000 kr

 

 

Fisken –  I Fisken fortsätter vi att utveckla våra simfärdigheter, vår vattenvana och börjar smått jobba oss upp emot 25 och 50 meter simning utan att stanna. Vi ökar även tiden vi ska klara av att flyta på rygg. I Fisken börjar vi även att simma bröstsim samt introducerar barnen till dyk från kant. Vi strävar efter att i slutet av terminen självständigt kunna bland annat simma 25m av ryggsim, bröstsim och crawlsim, 50m bröstsim eller crawlsim, dyka från bassängkanten samt flyta på rygg i en minut.

 

Terminsavgift: 2 000 kr

 

 

Hajen – Vi jobbar vidare på det vi lärt oss i Sköldpaddan och Fisken och börjar sakta men säkert jobba oss upp mot målet på 200m varav 50m ryggsim (Vattenprovet). I Hajen får barnen även baskunskap inom badvett, båtvett och isvett och lär sig att hjälpa en nödställd med förlängda armen (livboj, utan lina). Mot slutet av terminen är målet att barnen självständigt ska kunna simma ett ”Vattenprov”, och utföra lätt livräddning på en kamrat.

 

Terminsavgift: 2 000 kr

 

 

Kontakt 

Sara Nyström

Sara@tss.nu

Nyheter från föreningen
Hem, 28/11 15:10 
Hem, 25/11 21:32 
Hem, 19/04 11:59 
Hem, 15/02 11:26 
 
Sponsorer